Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate (PCCOCS) a clasat dosarul în care investiga circumstanțele morții omului de afaceri Iurii Luncașu, cunoscut drept apropiat al fostului președinte al PDM, Vlad Plahotniuc. Luncașu a fost găsit împușcat pe 17 august 2019, pe traseul R6 Ialoveni – Durlești. Informația privind clasarea dosarului a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către șeful PCCOCS, Ion Caracuian.

„Dosarul penal este clasat din motivul că nu au fost stabilite alte persoane implicate în decesul persoanei. Fiind verificate toate versiunile posibile, a rămas o singură versiune, cea a sinuciderii”, a precizat Ion Caracuian.

Decizia a fost luată de procurori încă în luna ianuarie 2020, dar nu a fost făcută publică până acum.

Vestea decesului în seara zilei de 17 august, a lui Iurii Luncașu, reprezentantul companiei care deține „Casa Albă” de la poalele parcului Valea Morilor atribuită lui Vladimir Plahotniuc, a apărut în presă duminică dimineața, pe 18 august. Oamenii legii au fost alertați de șofer, care a spus că Luncașu i-ar fi cerut la un moment dat să oprească în câmp și să scrie o scrisoare cu conținutul: ,,Căsuță albă am cumpărat în 2017 am fost investitor”.

Ulterior, omul de afaceri a ieșit din mașină și s-ar fi împușcat în cap cu propriul pistol.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!