/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Droguri de milioane, ridicate în urma a trei percheziții în raionul Fălești. Poliția anunță reținerea unui membru al unui grup infracțional

missing
18 august 2020, ora 15:56

Oamenii legii anunță reținerea unui bărbat, care ar fi membru al unui grup specializat în contrabandă și comercializarea drogurilor. Poliția spune că gruparea a fost destructurată în luna mai, atunci fiind reținute în flagrant delict trei persoane și sechestrate droguri în valoare de peste 2,6 mln lei.

Bărbatul reținut are 38 ani, este originar din raionul Fălești și avea rolul de transportator-curier al drogurilor. În urma a trei percheziții efectuate în raionul Fălești, polițiștii au depistat și ridicate droguri în valoare de peste 3.100.000 lei, și anume 1000 pastile Ecstasy cu valoarea de peste 300.000 lei (o pastilă era comercializată la prețul de 200 – 300 lei consumatorilor), peste 3,5 kg de MDMA cu valoarea de aproximativ 2.800.000 lei (un gram de MDMA era comercializat la prețul de 600 – 800 lei consumatorilor), cântar electronic, bani proveniți din realizarea drogurilor.

Oamenii legii spun că a fost identificat și liderul grupării, care s-a dovedit a fi un cetățean al Federației Ruse. Acesta dirija activitatea criminală a membrilor din Federația Rusă. El distribuia sarcini membrilor grupării, organiza transportarea drogurilor din țările UE și introducerea acestora pe teritoriul Republicii Moldova, ulterior organiza transportarea spre Federația Rusă și comercializarea acestora.

În cadrul acțiunilor procesuale efectuate s-a stabilit că drogurile erau transportate din Olanda, iar în acest sens erau utilizate automobilele dotate cu locuri special amenajate ca ascunzișuri.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, ulterior instanța de judecată a dispus aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe un termen de 30 de zile, iar liderul grupării urmează a fi anunțat în urmărire generală.

În cazul în care le va fi demonstrată vina, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani, pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram