Săptămâna aceasta, specialiștii Agenției Naționale de Sănătate Publică au înregistrat trei cazuri de infecții în grup cu coronavirus. Persoanele infectate au participat la ceremonii.

În satul Grozești, raionul Nisporeni, 11 oameni s-au infectat cu Covid – 19 după ce au mers la un eveniment la care a participat mai multă lume.

„Alte două evenimente s-au desfășurat și în Anenii Noi. Colegii au raportat că în Roșcani și Mereni au fost la fel stabilite îmbolnăviri asociate. Câte șase persoane din fiecare localitate infectate în urma evenimentelor”, a declarat Vasile Guștiuc, vicedirector ANSP.

Specialistul consideră că moldovenii nu au perceput corect decizia autorităților de a relaxa anumite activități.

„Iar comportamentul și nerespectarea normelor contribuie la răspândirea infecției.

Până în prezent, în R. Moldova au fost confirmate 31.415 cazuri de infecție cu coronavirus. Astăzi, a fost raportat cel mai mare număr de cazuri de la începutul pandemiei – 626!

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!