/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Din nou miros neplăcut în capitală! Vina ar aparține unor agenți economici, iar Ceban spune că va face demers la Procuratură

19 august 2020, ora 18:04

Din nou miros neplăcut în unele zone din capitală. Potrivit responsabililor de la Primăria Chișinău, în ultima perioadă a crescut concentrația deversărilor la stația de epurare, iar vina ar aparține unor agenți economici, care nu dispun de stații de preepurare individuale și admit revărsarea apelor utilizate în procesul tehnologic, care depășesc limitele admisibile ale poluanților din apele deversate.

„Respectiv, acestea sunt deversate în rețeaua de canalizare publică. Am dispus imediat să fie creat un grup de lucru, care va efectua o anchetă internă cu privire la sursa apariției mirosului, cauzele și cine se face vinovat de situația creată”, a spus primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Potrivit primarului, vor fi făcute demersuri către Procuratură.

„În acest an, am întreprins toate acțiunile pentru a elimina mirosul neplăcut, ce venea de la depozitele de nămol de pe teritoriul stației de epurare. Acolo miros nu mai este. Acum vom depune tot efortul pentru a înlătura problema și la bazinele de aerare a apelor uzate”, a mai spus Ceban.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram