Din nou miros neplăcut în unele zone din capitală. Potrivit responsabililor de la Primăria Chișinău, în ultima perioadă a crescut concentrația deversărilor la stația de epurare, iar vina ar aparține unor agenți economici, care nu dispun de stații de preepurare individuale și admit revărsarea apelor utilizate în procesul tehnologic, care depășesc limitele admisibile ale poluanților din apele deversate.

„Respectiv, acestea sunt deversate în rețeaua de canalizare publică. Am dispus imediat să fie creat un grup de lucru, care va efectua o anchetă internă cu privire la sursa apariției mirosului, cauzele și cine se face vinovat de situația creată”, a spus primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Potrivit primarului, vor fi făcute demersuri către Procuratură.

„În acest an, am întreprins toate acțiunile pentru a elimina mirosul neplăcut, ce venea de la depozitele de nămol de pe teritoriul stației de epurare. Acolo miros nu mai este. Acum vom depune tot efortul pentru a înlătura problema și la bazinele de aerare a apelor uzate”, a mai spus Ceban.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!