/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Fermierii solicită Guvernului României ajutor în soluționarea crizei agricole

missing
19 august 2020, ora 15:40

Fermierii din R. Moldova insistă să fie făcută o adresare către Guvernul României pentru a fi alocat ajutor în vederea soluționării crizei agricole. Despre aceasta a declarat deputatul Alexandr Slusari, astăzi, 19 august, în cadrul unei conferințe de presă, la Parlament.

„Nu înțeleg de ce Executivul nu face acest lucru. Cabinetul de Miniștri de peste Prut chiar și în acest condiții grele poate să ne ajute”, a declarat Alexandru Slusari.

„Orice ajutor este binevenit. Situația este gravă. Noi am cerut Ambasadei României la Chișinău să avem o întâlnire cu ambasadorul Daniel Ioniță pentru a discuta acest subiect. De asemenea, preconizăm să avem și o întâlnire cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko”, a declarat agricultorul Andrei Dînga.

Menționăm că, anterior grupul de lucru parlamentar privind soluționarea crizei agricole a identificat soluții pentru trei probleme importante pentru fermierii care protestează și anume: simplificarea subvenționării creditelor, reeșalonarea creditelor față de creditorii privați și scutirea de achitarea taxelor.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram