Fermierii din R. Moldova insistă să fie făcută o adresare către Guvernul României pentru a fi alocat ajutor în vederea soluționării crizei agricole. Despre aceasta a declarat deputatul Alexandr Slusari, astăzi, 19 august, în cadrul unei conferințe de presă, la Parlament.

„Nu înțeleg de ce Executivul nu face acest lucru. Cabinetul de Miniștri de peste Prut chiar și în acest condiții grele poate să ne ajute”, a declarat Alexandru Slusari.

„Orice ajutor este binevenit. Situația este gravă. Noi am cerut Ambasadei României la Chișinău să avem o întâlnire cu ambasadorul Daniel Ioniță pentru a discuta acest subiect. De asemenea, preconizăm să avem și o întâlnire cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko”, a declarat agricultorul Andrei Dînga.

Menționăm că, anterior grupul de lucru parlamentar privind soluționarea crizei agricole a identificat soluții pentru trei probleme importante pentru fermierii care protestează și anume: simplificarea subvenționării creditelor, reeșalonarea creditelor față de creditorii privați și scutirea de achitarea taxelor.

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!