Stadionul de fotbal de plajă din parcul „La Izvor” este gata în proporție de 95%. Asta deși autoritățile spuneau în martie, când au început lucrările, că proiectul va fi dat în exploatare pe 25 iulie.

În prezent, se fac ultimele lucrări, printre acestea și amenajarea căii de acces spre stadion, dar și a aleilor din zonă.

Lucrările de construcție a stadionului de fotbal și de reabilitare a parcului au început în luna martie. Stadionul va avea o capacitate de 1100 de locuri și este construit cu sprijinul Federației Moldovenești de Fotbal și FIFA.

80% din cheltuielile pentru construcția stadionului sunt acoperite de Federația Internațională de Fotbal, restul de 20% fiind suportate de Federația Moldovenească de Fotbal.

O decizie privind darea în arendă pe 25 de ani a teritoriului de 0, 7ha pentru stadion, a fost aprobată anterior de Consiliul municipal Chișinău.

Astăzi, în zonă se mai construiesc terenuri pentru minifotbal, tenis de câmp, volei pe plajă, fitness și spații d joacă pentru copii. Potrivit reprezentanților de la Primărie, toate vor fi publice.

De asemenea, au început și lucrările de amenajare a havuzului de la intrarea în parcul „La Izvor”.

Totodată, pe terenul liber din str. Ghidighici, lângă sediul Clubului de Fotbal „Buiucani”, pe o suprafață de 1 ha, va fi amenajată o parcare publică.

Totodată, vor fi reamenajate aleile pietonale, cu o lungime totală de 7,8 km. Proiectul mai prevede amenajarea unei fântâni arteziene și piste pentru bicicliști.

Sursa foto: Primăria Chișinău

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!