/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO/ Stadionul de fotbal de plajă de „La Izvor”, gata în proporție de 95%. Iată cum arată

missing
19 august 2020, ora 11:04

Stadionul de fotbal de plajă din parcul „La Izvor” este gata în proporție de 95%. Asta deși autoritățile spuneau în martie, când au început lucrările, că proiectul va fi dat în exploatare pe 25 iulie.

În prezent, se fac ultimele lucrări, printre acestea și amenajarea căii de acces spre stadion, dar și a aleilor din zonă.

Lucrările de construcție a stadionului de fotbal și de reabilitare a parcului au început în luna martie. Stadionul va avea o capacitate de 1100 de locuri și este construit cu sprijinul Federației Moldovenești de Fotbal și FIFA.

80% din cheltuielile pentru construcția stadionului sunt acoperite de Federația Internațională de Fotbal, restul de 20% fiind suportate de Federația Moldovenească de Fotbal.

O decizie privind darea în arendă pe 25 de ani a teritoriului de 0, 7ha pentru stadion, a fost aprobată anterior de Consiliul municipal Chișinău.

Astăzi, în zonă se mai construiesc terenuri pentru minifotbal, tenis de câmp, volei pe plajă, fitness și spații d joacă pentru copii. Potrivit reprezentanților de la Primărie, toate vor fi publice.

De asemenea, au început și lucrările de amenajare a havuzului de la intrarea în parcul „La Izvor”.

Totodată, pe terenul liber din str. Ghidighici, lângă sediul Clubului de Fotbal „Buiucani”, pe o suprafață de 1 ha, va fi amenajată o parcare publică.

Totodată, vor fi reamenajate aleile pietonale, cu o lungime totală de 7,8 km. Proiectul mai prevede amenajarea unei fântâni arteziene și piste pentru bicicliști.

Sursa foto: Primăria Chișinău

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram