Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat dublă stare de incompatibilitate în privința unui inspector din cadrul Biroului Vamal Centru. În baza unei sesizări, inspectorul de integritate a stabilit că, din 2011, contrar legislației, inspectorul vamal deținea concomitent cu funcția publică  și calitatea de administrator, membru în organele de conducere și co-fondator cu cota parte de 70% în capitalul social în cadrul unei firme.

Deși, de la fondarea sa, firma nu a înregistrat activități economice, fiind specializată în sfera turismului și transportului auto de călători, inspectorul de integritate a precizat în actul de constatare că inspectorul vamal ar fi încălcat regimul juridic al incompatibilităților prin faptul că, având termenul legal de 30 de zile de la apariția stării de incompatibilitate, nu a renunțat la funcția de administrator și membru în organele de conducere.

La fel, inspectorul vamal a omis să transmită unei alte persoane în administrare fiduciară cota-parte de 70 %, deținută în fondul statutar al firmei.

Potrivit ANI, inspectorul riscă să nu mai dețină funcții publice pentru o perioadă de 3 ani și va fi înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Inspectorul vamal a contestat actul emis de ANI în instanța de judecată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!