/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Minivacanța din luna august: Câte zile se vor odihni bugetarii

19 august 2020, ora 09:24

Ministerul Sănătății informează că în perioada 27-31 august 2020 bugetarii vor avea o minivacanță. Astfel, angajaţii din sistemul public vor beneficia de cinci zile libere în perioada 27-31 august 2020.

Conform unei hotărârii de Guvern din 17 decembrie 2019, ziua de 28 august se consideră zi de odihnă, iar ziua de 22 august– zi lucrătoare.

Decizia vine în contextul utilizării optime de către salariaţi a zilelor de repaus şi de sărbătoare nelucrătoare și conform prevederilor art.111 alin.(5) din Codul muncii, în legătură cu marcarea pe 27 august a Zilei Independenţei și pe 31 august, a sărbătorii „Limba noastră”.

Menționăm că, salariaţii care în ziua de 28 august, declarată zi de odihnă, urmează a se afla în concediu de odihnă anual sau în concediu neplătit, nu au obligaţia de a se prezenta la serviciu în ziua de sămbătă, 22 august, declarată zi lucrătoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram