Ministerul Sănătății informează că în perioada 27-31 august 2020 bugetarii vor avea o minivacanță. Astfel, angajaţii din sistemul public vor beneficia de cinci zile libere în perioada 27-31 august 2020.

Conform unei hotărârii de Guvern din 17 decembrie 2019, ziua de 28 august se consideră zi de odihnă, iar ziua de 22 august– zi lucrătoare.

Decizia vine în contextul utilizării optime de către salariaţi a zilelor de repaus şi de sărbătoare nelucrătoare și conform prevederilor art.111 alin.(5) din Codul muncii, în legătură cu marcarea pe 27 august a Zilei Independenţei și pe 31 august, a sărbătorii „Limba noastră”.

Menționăm că, salariaţii care în ziua de 28 august, declarată zi de odihnă, urmează a se afla în concediu de odihnă anual sau în concediu neplătit, nu au obligaţia de a se prezenta la serviciu în ziua de sămbătă, 22 august, declarată zi lucrătoare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!