/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

PSG o bate pe Leipzig și merge în finala Ligii Campionilor

19 august 2020, ora 18:16

Pentru prima dată în istorie, Paris Saint-Germain s-a calificat într-o finală de Liga Campionilor. În semifinale, francezii au trecut fără probleme de adversarii din Germania. A fost o „noapte albă”, la Paris. Fanii au ieșit în stradă să celebreze victoria, uitând de măsurile de protecție.

Paris, numit „orașul luminilor”, a devenit noaptea trecută „orașul torțelor și fumigenelor”. Fanii lui PSG au sărbătorit gălăgios calificarea în finală. Favoriții lor le-au dat motive de bucurie încă din debutul partidei cu Leipzig. Marquinhos a deschis scorul în minutul 13.

Nici Neymar, nici Mbappe. A fost noaptea lui Angel Di Maria, care a înscris pentru 2 la 0, la jumătate de oră după ce i-a pasat decisiv lui Marquinhos.

Tot Di Maria a fost „artizanul” golului cu numărul trei. În startul reprizei secunde, centrarea argentinianului a ajuns direct la spaniolul Bernat, iar acesta, cu o lovitură de cap, a trimis mingea în plasă. Neymar a vrut să-i „fure” golul. Însă, balonul era de partea cealaltă a liniei, când l-a atins brazilianul.

La final de partidă, Angel Di Maria a fost desemnat „omul meciului”. Astfel, PSG s-a calificat pentru prima dată în ultima rundă de Champions League. Parizienii s-au mai aflat atât de aproape de finală în 1995. Pe atunci, erau reprezentați de faimoșii George Weah, Rai sau David Ginola. Acum, PSG urmează să își afle adversarii din marea finală. Aceștia pot fi nemții de la Bayern sau compatrioții de la Olympique Lyon.

REPORTER: ALEX MACOVEI

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram