/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Ar fi cerut cinci mii de euro pentru a soluționa un dosar. Un polițist din Râșcani, reținut

missing
19 august 2020, ora 09:44

Un polițist din Inspectoratul Râșcani a fost reținut și riscă pușcărie pentru că ar fi cerut de la o persoană cinci mii de euro în schimbul adoptării unei soluții favorabile în cadrul unui proces penal inițiat pentru jaf și conducerea automobilului în stare de ebrietate.

Polițistul a fost reținut de către ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) în timp ce primea banii. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă de la cinci la zece ani de pușcărie cu aplicarea unei amenzi în mărime de la șase mii la opt mii de unități convenţionale şi cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la șapte la zece ani.

În continuare, sunt efectuate acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor cu referire la caz.

SPIA îndeamnă cetățenii să evite participarea la infracțiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicați în acțiuni de corupție, să apeleze linia anticorupție 1520.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram