Un polițist din Inspectoratul Râșcani a fost reținut și riscă pușcărie pentru că ar fi cerut de la o persoană cinci mii de euro în schimbul adoptării unei soluții favorabile în cadrul unui proces penal inițiat pentru jaf și conducerea automobilului în stare de ebrietate.

Polițistul a fost reținut de către ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) în timp ce primea banii. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă de la cinci la zece ani de pușcărie cu aplicarea unei amenzi în mărime de la șase mii la opt mii de unități convenţionale şi cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la șapte la zece ani.

În continuare, sunt efectuate acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor cu referire la caz.

SPIA îndeamnă cetățenii să evite participarea la infracțiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicați în acțiuni de corupție, să apeleze linia anticorupție 1520.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!