Un bărbat din Drochia a fost reținut de procurori și ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) fiind învinuit de perfectarea permiselor de conducere contra unor sume de bani ce variau între 400 și 700 de euro.

Bărbatul are 43 de ani și este din satul Moara de Piatră. El a fost reținut, după ce mai multe persoane l-au denunțat la CNA, comunicând că acesta ar intermedia perfectarea ilegală a permiselor de conducere.

„Bărbatul i-ar fi cerut unui tânăr 350 de euro pentru a-l ajuta să susţină probele teoretice şi practice, spunând că ar avea influenţă asupra examinatorilor din cadrul Secţiei Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Bălţi. Ulterior, însă, ar mai fi pretins 100 de euro şi 500 de lei sub pretextul că ar trebui să mituiască şi alţi funcţionari de la Chişinău, din cauza că secţia teritorială nu ar fi activat pe timp de pandemie”, se arată într-un comunicat al CNA.

În alte cazuri, învinuitul ar fi cerut de la mai multe persoane diverse sume de bani pentru perfectarea permiselor de conducere. Potrivit denunțătorilor, bărbatul ar fi primit de la ei, în total, în jur de 1600 de euro pentru a-i ajuta să susțină examenele și să obțină permise de conducere.

Bănuitul a fost reținut de ofițerii CNA şi procurori, iar acum se află în izolator pentru 72 de ore, urmând ca procurorii să ceară instantei de judecată un mandat de arestare. Acesta riscă până la șapte ani de închisoare sau amendă penală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!