Protestul agricultorilor continuă și astăzi. Deși joi, 20 august, Guvernul a decis majorarea cu aproape 500 de lei, a subvenției de 1050 de lei, propusă anterior.

Agricultorii au ieșit în stradă de câteva zile pentru a cere statului susținere în condițiile în care seceta din acest an a dus la pagube mari în domeniul agriculturii. Fermierii au patru revendicări: acordarea subvențiilor de 3000 de lei per hectar, declararea stării excepționale în agricultură, returnarea TVA-ului și reeșalonarea datoriilor.

Inițial, protestatarii au scos tehnica agricolă pe traseele naționale în diferite raioane, dar ulterior, au pornit cu tractoarele spre Chișinău. Ulterior, fermierii au blocat cu tehnica agricole traseul Chișinău-Hâncești, în apropiere de localitatea Dănceni, iar după o întrevedere cu autoritățile au deblocat strada, după ce li s-a permis să staționeze sub podul de la Telecentru.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!