/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Agricultorii își continuă protestul și astăzi

20 august 2020, ora 09:12

Protestul agricultorilor continuă și astăzi. Deși joi, 20 august, Guvernul a decis majorarea cu aproape 500 de lei, a subvenției de 1050 de lei, propusă anterior.

Agricultorii au ieșit în stradă de câteva zile pentru a cere statului susținere în condițiile în care seceta din acest an a dus la pagube mari în domeniul agriculturii. Fermierii au patru revendicări: acordarea subvențiilor de 3000 de lei per hectar, declararea stării excepționale în agricultură, returnarea TVA-ului și reeșalonarea datoriilor.

Inițial, protestatarii au scos tehnica agricolă pe traseele naționale în diferite raioane, dar ulterior, au pornit cu tractoarele spre Chișinău. Ulterior, fermierii au blocat cu tehnica agricole traseul Chișinău-Hâncești, în apropiere de localitatea Dănceni, iar după o întrevedere cu autoritățile au deblocat strada, după ce li s-a permis să staționeze sub podul de la Telecentru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram