/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Mesajul Maiei Sandu adresat opozantului rus Navalnîi care ar fi fost otrăvit

missing
20 august 2020, ora 19:01

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, îi transmite un mesaj prin care i-a urat însănătoșire opozantului rus Alexei Navalnîi după ce acesta se presupune că a fost otrăvit și a ajuns în stare de inconștiență la spital. Politiciana spune despre Navalnîi că nu a cedat în fața amenințărilor și a continuat lupta împotriva corupției și pentru mai multă dreptate în societate.

„Este nevoie de mult curaj și multă perseverență ca să mergi împotriva curentului, să lupți cu corupția, să aperi drepturile și libertatea de a alege ale omului. Adesea, în multe țări, o astfel de poziție civică, deschisă, onestă și curajoasă este însoțită de pericole, inclusiv pentru viața persoanei care se dedică acestei lupte.

Oamenii care nu se vând și nu renunță la principiile lor inspiră un profund respect. În ciuda tuturor intimidărilor și amenințărilor pentru viața sa, Alexei Navalnîi nu a cedat și a continuat lupta împotriva corupției și pentru mai multă dreptate în societate. Îi dorim sănătate, recuperare cât mai rapidă și continuarea luptei pentru dreptate socială”, se spune într-un mesaj al liderei PAS.

Lui Navalnîi i s-ar fi făcut rău azi-dimineață în timp ce se întorcea cu avionul de la Tomsk la Moscova. Aparatul de zbor a trebuit să aterizeze de urgență în Omsk. Purtătoarea de cuvânt Kira Yarmysh spune că cel mai probabil Alexei Navalnîi ar fi fost otrăvit cu o substanță care i s-a pus în ceai.

Alexei Navalnîi este cunoscut drept cel mai aprig critic al președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram