Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, îi transmite un mesaj prin care i-a urat însănătoșire opozantului rus Alexei Navalnîi după ce acesta se presupune că a fost otrăvit și a ajuns în stare de inconștiență la spital. Politiciana spune despre Navalnîi că nu a cedat în fața amenințărilor și a continuat lupta împotriva corupției și pentru mai multă dreptate în societate.

„Este nevoie de mult curaj și multă perseverență ca să mergi împotriva curentului, să lupți cu corupția, să aperi drepturile și libertatea de a alege ale omului. Adesea, în multe țări, o astfel de poziție civică, deschisă, onestă și curajoasă este însoțită de pericole, inclusiv pentru viața persoanei care se dedică acestei lupte.

Oamenii care nu se vând și nu renunță la principiile lor inspiră un profund respect. În ciuda tuturor intimidărilor și amenințărilor pentru viața sa, Alexei Navalnîi nu a cedat și a continuat lupta împotriva corupției și pentru mai multă dreptate în societate. Îi dorim sănătate, recuperare cât mai rapidă și continuarea luptei pentru dreptate socială”, se spune într-un mesaj al liderei PAS.

Lui Navalnîi i s-ar fi făcut rău azi-dimineață în timp ce se întorcea cu avionul de la Tomsk la Moscova. Aparatul de zbor a trebuit să aterizeze de urgență în Omsk. Purtătoarea de cuvânt Kira Yarmysh spune că cel mai probabil Alexei Navalnîi ar fi fost otrăvit cu o substanță care i s-a pus în ceai.

Alexei Navalnîi este cunoscut drept cel mai aprig critic al președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!