În primele două luni ale verii, 76 de copii au fost traumatizați, iar alții opt au decedat, informează Inspectoratul General al Poliției. În context, IGP spune că se atestată o situaţie îngrijorătoare privind incidentele comise cu participarea copiilor.

IGP menționează că, din numărul total de cazuri înregistrate, predomină mediul rural, unde au fost înregistrate 55 cazuri și 21 cazuri în mediul urban. Iar motivele traumatizării copiilor sunt: accidente rutiere, intoxicație cu pesticide, intoxicație cu alimente, cu medicamente, căderea de la înălțime, căderea în bazin cu apă, arsură termică, înec, etc.

Potrivit unui comunicat, principale cauze care duc la asemenea tragedii sunt: neglijarea de către părinţi a obligaţiilor legale, lipsa de supraveghere permanentă a copiilor, lipsa de comunicare între părinţi şi copii. Oamenii legii spun că majoritatea părinților au aceeași explicație: „Doar o secundă am întors capul”. Din nefericire, acea secundă poate avea un impact negativ pentru copil.

Pentru preîntâmpinarea unor astfel de incidente nefericite vă sfătuim, dragi părinți, să aveți mare grijă de copiii dumneavoastră:

– supravegheați-vă în permanenţă copiii pentru a evita cazurile de dispariţii, accidente de circulaţie și vătămări corporale din neatenţie;
– dacă nu sunteți lângă copil, chiar și pentru câteva clipe, e necesar copilul să cunoască cum să acționeze;
– interziceți copiilor să se joace în zonele aglomerate sau în adiacentul părţii carosabilului;
– explicați copiilor că au voie să plece de la domiciliu doar cu permisiunea adulților şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă;
– sfătuiţi-vă copilul să nu accepte niciodată bani sau cadouri de la persoane necunoscute.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!