În prima jumătate a anului 2020, turismul din Republica Moldova a avut serios de suferit de pe urma pandemiei de COVID-19. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în lunile ianuarie-iunie 2020 agențiile de turism şi turoperatorii au acordat servicii turistice la 37,5 mii de turiști și excursioniști, ceea ce constituie cu 75,3% mai puțin decât în aceeași perioadă din 2019.

În această perioadă, Republica Moldova a fost vizitată de doar 6,7 mii de turiști şi excursionişti străini care au beneficiat de serviciile agenţiilor de turism şi a turoperatorilor. Cei mai mulți au fost din România și Ucraina.

Totodată, prin intermediul agenţiilor de turism şi turoperatorilor, în ianuarie-iunie 2020, au plecat în străinătate 19 mii de turişti şi excursionişti sau cu 84,3% mai puțin față de ianuarie-iunie 2019. Majoritatea cetăţenilor moldoveni au plecat în străinătate în scopuri de odihnă, recreere şi agrement (96,7%). Moldovenii au preferat să călătorească, în principal, în România, Egipt, Ucraina și Bulgaria.

Și la capitolul finanțe, agențiile de turism și turoperatorii au înregistrat un declin serios. În prima jumătate a anului, încasările acestora a fost de doar 176 de milioane de lei, cu 81% mai puțin decât în aceeași perioadă de anul trecut.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!