/VIDEO/ Ex-procurorul Băeșu și alți trei candidați au trecut proba interviului pentru ocuparea funcției de inspector de integritate

21 august 2020, ora 15:19

La 21 august 2020, Autoritatea Națională de Integritate a organizat a doua probă, cea a Interviului, pentru candidați la funcția de inspector de integritate. Din cinci candidați, patru au trecut proba, printre care și ex-procurorul Băeșu. Punctajul acordat fiecărui candidat de comisia de evaluare:

Rodion Rusnac – 8,30
Zinaida Guțu – 7,74
Andrei Băeșu – 7,60
Doina Popovici – 7,46

Andrei Baeșu a instrumentat mai multe dosare de rezonanță legate de frauda bancară din Republica Moldova printre care dosarul intentat față de omul de afaceri Veaceslav Platon și față de primarul de Orhei, Ilan Șor. Pe numele lui Băeșu Procuratura a anunțat că a pornit o cauză penală pe fapte de amestec în înfăptuirea urmăririi penale la investigarea fraudei bancare și altor infracțiuni, de către factori de decizie și procurori de nivel executiv din cadrul Procuraturii Anticorupție. Urmărirea penală a fost pornită prin ordonanța semnată de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, însă atunci oamenii legii au refuzat să spune cine sunt procurorii vizați

Cei patru concurenți urmează să fie testați și punctați la ultima probă, cea a detectorului comportamentului simulat (Poligraful).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram