La 21 august 2020, Autoritatea Națională de Integritate a organizat a doua probă, cea a Interviului, pentru candidați la funcția de inspector de integritate. Din cinci candidați, patru au trecut proba, printre care și ex-procurorul Băeșu. Punctajul acordat fiecărui candidat de comisia de evaluare:

Rodion Rusnac – 8,30
Zinaida Guțu – 7,74
Andrei Băeșu – 7,60
Doina Popovici – 7,46

Andrei Baeșu a instrumentat mai multe dosare de rezonanță legate de frauda bancară din Republica Moldova printre care dosarul intentat față de omul de afaceri Veaceslav Platon și față de primarul de Orhei, Ilan Șor. Pe numele lui Băeșu Procuratura a anunțat că a pornit o cauză penală pe fapte de amestec în înfăptuirea urmăririi penale la investigarea fraudei bancare și altor infracțiuni, de către factori de decizie și procurori de nivel executiv din cadrul Procuraturii Anticorupție. Urmărirea penală a fost pornită prin ordonanța semnată de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, însă atunci oamenii legii au refuzat să spune cine sunt procurorii vizați

Cei patru concurenți urmează să fie testați și punctați la ultima probă, cea a detectorului comportamentului simulat (Poligraful).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!