Medicii Spitalului de Urgență din orașul Omsk, Rusia, acolo unde este internat Alexei Navalnîi, refuză să elibereze un permis pentru transportarea politicianului într-o clinică din Germania. Despre aceasta a scris pe rețelele de socializare, Kira Yarmysh, purtătoarea de cuvânt a Fundației Anticorupție, întemeiată de opozantul rus, scrie meduza.io. 

Yarmysh a spus că viața lui Navalnîi este în pericol întrucât medicii nu permit ca acesta să fie transportat. „A rămâne într-un spital din Omsk, fără echipament, fără niciun diagnostic, în situația actuală este periculos mortal”, a spus ea. Yarmysh crede că această decizie a fost luată nu de medici, dar de Kremlin.

La rândul său, directorul Fundației Anticorupție, Ivan Zhdanov, a declarat că, inițial, medicii au pregătit documentele și echipamentele necesare pentru ca Navalnîi să fie transportat, dar ulterior, spune el, cadrele medicale au fost înlocuite.

Susținătorii lui Navalnîi au spus anterior că medicii au refuzat să-l transporte pe opozantul rus pentru ca să nu fie stabilită substanța cu care s-a intoxicat acesta.

Pe 20 august, susținătorii lui Alexei Navalnîi au cerut Kremlinului să ajute la transportarea politicianului într-o clinică din străinătate – secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul este gata să îl asiste.

În aceeași zi, liderii Germaniei și Franței, Angela Merkel și Emmanuel Macron, au anunțat că sunt pregătiți să acorde suport. În noaptea de 21 august, un avion a decolat din Germania spre Omsk pentru a-l transporta pe politician.

Diagnosticul exact al lui Alexei Navalnîi nu a fost deocamdată stabilit.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!