/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Medicii din Omsk nu permit ca Navalnîi să fie transportat într-un spital din Germania

missing
21 august 2020, ora 09:30

Medicii Spitalului de Urgență din orașul Omsk, Rusia, acolo unde este internat Alexei Navalnîi, refuză să elibereze un permis pentru transportarea politicianului într-o clinică din Germania. Despre aceasta a scris pe rețelele de socializare, Kira Yarmysh, purtătoarea de cuvânt a Fundației Anticorupție, întemeiată de opozantul rus, scrie meduza.io. 

Yarmysh a spus că viața lui Navalnîi este în pericol întrucât medicii nu permit ca acesta să fie transportat. „A rămâne într-un spital din Omsk, fără echipament, fără niciun diagnostic, în situația actuală este periculos mortal”, a spus ea. Yarmysh crede că această decizie a fost luată nu de medici, dar de Kremlin.

La rândul său, directorul Fundației Anticorupție, Ivan Zhdanov, a declarat că, inițial, medicii au pregătit documentele și echipamentele necesare pentru ca Navalnîi să fie transportat, dar ulterior, spune el, cadrele medicale au fost înlocuite.

Susținătorii lui Navalnîi au spus anterior că medicii au refuzat să-l transporte pe opozantul rus pentru ca să nu fie stabilită substanța cu care s-a intoxicat acesta.

Pe 20 august, susținătorii lui Alexei Navalnîi au cerut Kremlinului să ajute la transportarea politicianului într-o clinică din străinătate – secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul este gata să îl asiste.

În aceeași zi, liderii Germaniei și Franței, Angela Merkel și Emmanuel Macron, au anunțat că sunt pregătiți să acorde suport. În noaptea de 21 august, un avion a decolat din Germania spre Omsk pentru a-l transporta pe politician.

Diagnosticul exact al lui Alexei Navalnîi nu a fost deocamdată stabilit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram