/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Propunerile Platformei DA pentru a face față secetei și calamităților naturale

missing
21 august 2020, ora 12:44

Elaborarea unui Program național de utilizare eficientă a resurselor acvatice în scopul irigării, subvenționarea semnificativă a procurării sistemelor de irigare și instituirea asigurării în agricultură – sunt câteva dintre propunerile Platformei DA pentru a face față secetei și catastrofelor naturale. Într-o conferință de presă, președintele formațiunii, Andrei Năstase a menționat ce pași ar trebui să urmeze autoritățile pentru a ajuta agricultorii să facă față mai ușor secetei.

Astfel, Platforma DA propune elaborarea și aprobarea unui Program național de utilizare eficientă a resurselor acvatice în scopul irigării. Programul ar prevedea construcția mai multor bazine de acumulare a apei la care s-ar conecta un număr maxim de agricultori.

Propunem subvenționarea semnificativă a procurării sistemelor de irigare la scară mică, consolidarea și stimularea financiară a asociațiilor utilizatorilor de apă”, a precizat Andrei Năstase.

În opinia Platformei DA, este nevoie urgentă de a institui asigurarea în agricultură, ceea ce ar proteja bunurile și investițiile fermierilor în cazul calamităților naturale. „Este nevoie de crearea unor fonduri mutuale pentru calamități naturale care să fie finanțate de stat, de companiile de asigurări și de agricultori”, a adăugat politicianul.

În opinia liderului formațiunii, este nevoie urgentă de a întreprinde măsuri de împădurire a țării. Despădurirea a dus la reducerea calamităților. „Se impune limitarea riguroasă a tăierii pădurilor și începerea unui program național de împădurire, de cel puțin 30 de mii de hectare de copaci pe an”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram