Primăria municipiului Chișinău, în colaborare cu Primăria comunei Stăuceni, informează despre lansarea lucrărilor de construcție și asfaltare a unui sector de drum cu o lungime de 2 km.

Astfel, lucrările de construcție a străzilor Botoșani – Salcâmilor – Constantin Stamati, au drept scop îmbunătățirea condițiilor de trai și modernizarea comunei. Totodată, în urma lucrărilor de renovare, va fi extins traseul pe care circulă transportul public, asigurând accesul tuturor locuitorilor comunei Stăuceni. De asemenea, proiectul va permite fluidizarea traficului rutier în localitate.

Conform caietului de sarcini, vor fi efectuate lucrări de amenajare a sistemului rutier, instalarea bordurilor, construcția trotuarului, amplasarea stațiilor de așteptare a transportului public, montarea indicatoarelor rutiere, aplicarea marcajului rutier și modernizarea sistemul de iluminat public prin instalarea corpurilor de iluminat LED.

Lucrările vor fi efectuate etapizat: Etapa I: anul 2020 – str. Salcâmilor – str. Constantin Stamati, finalizarea – 15 noiembrie 2020 Etapa II: anul 2021 – str. Botoșani, finalizarea – mai 2021.

Costul lucrărilor este de 12,1 mil de lei și este asigurat din bugetul Primăriei comunei Stăuceni și a municipiului Chișinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!