Președintele Comisie juridice, numiri și imunități a Parlamentului Vasile Bolea a venit cu o reacție după ce deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco a spus că de urgență trebuie de adoptat în a doua lectură proiectul de lege privind modificarea legislației electorale, iar dacă socialiștii nu vor colabora atunci vor da dovadă că-și doresc fraudarea alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie. Parlamentarul socialist a spus că reacția deputatului PAS este una „copilăroasă”.

Vasile Bolea îi acuză pe cei de la PAS că din start spuneau că dacă va fi adoptat acest proiect de lege atunci socialiștii dau dovadă că-și doresc fraudarea alegerilor, iar acum „și-au schimbat macazul”, deja spun că dacă socialiștii nu vor adopta acest proiect de lege atunci alegerile vor fi fraudate.

„Dacă cu trei săptămâni în urmă cei de la PAS spuneau că nu trebuie adoptat, astăzi spun că trebuie adoptat. Asta dă dovadă că ei nu au intrat în esență. Sunt niște reacții copilărești. După ce experții internaționali au spus că proiectul este unul bun, astăzi ne trezim că cei din PAS au schimbat „пластинка”. Referitor la fraudarea alegerilor, președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) Dorin Cimil a fost propus de PAS în această funcție, cine are pârghii pentru a influența și a denatura rezultatul votării?”, a întrebat Vasile Bolea.

Amintim că, Sergiu Litvinenco spunea că este necesar de urgență de modificat Codul electoral pentru a nu admite fraudarea alegerilor prezidențiale, care se vor desfășura pe 1 noiembrie. Asta după ce, pe 19 august, a venit avizul Comisiei de la Venția și Biroului pentru Instituțiile Democratice și Drepturile Omului al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care conține mai multe recomandări la proiectul de lege nr. 263 privind modificarea legislației electorale.

Deputatul spune că astfel, în cel mai scurt timp, urmează a fi convocată Comisia juridică a Parlamentului pentru a fi analizate toate amendamentele, iar dacă deputații socialiști nu vor fi de acord să colaboreze, atunci, potrivit lui, este evident că-și doresc fraudarea alegerilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!