Oamenii legii anunță că au destructurat o grupare infracțională specializată în escrocherii pe teritoriul mun. Chișinău. Prejudiciul cauzat victimelor se ridică la aproximativ 125 000 lei.

Potrivit poliției, activitatea ilegală a indivizilor a fost monitorizată timp de o lună de zile, timp în care forțele de ordine au adunat probe concludente ce demonstrează vinovăția indivizilor în cel puțin cinci cazuri de escrocherie.

Membrii grupului s-au dovedit a fi cinci locuitori ai r. Cimișlia, cu vârste cuprinse între 25 și 30 de ani. Trei din membrii grupului infracțional își ispășesc pedeapsa în închisoare, de unde coordonau activitatea lor infracțională. Aceștia plasau anunțuri pe rețeaua online de anunțuri, precum că importă automobile din Lituania la un preț foarte avantajos, astfel urmărind scopul dobândirii ilicite a mijloacelor financiare. Indivizii discutau cu părțile vătămate prin intermediul platformei WhatsApp și sub aspectul că poate să îi ajute să își procure un automobil de lux cum ar fi ,,BMW X5”, ,,Mercedes”, la un super preț. Ulterior unul din membri avea rolul de a se întâlni cu potențialii cumpărători, mergeau la un notar unde încheiau un contract de împrumut sub formă de avans după care însușeau mijloacele bănești și nu își mai îndeplineau obligațiunile.

Poliția Capitalei, cu suportul angajaților Agenției Naționale a Penitenciarelor, a efectuat percheziții în celulele unde se dețin indivizii, urmare la care au fost depistate două telefoane mobile, cărți de jucat și alte bunuri interzise.

Aceștia sunt cercetați penal pentru escrocherie în proporții deosebit de mari, care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 la 15 ani.

Actualmente polițiștii întreprind acțiuni speciale de investigație și urmărire penală, în vederea stabilirii și a altor persoane complice.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!