/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Trei tineri vor parcurge 235 de km, pe două roți, pentru a descoperi curiozități din regiunea de Sud a țării

missing
21 august 2020, ora 20:58

S-au pornit să cutreiere sudul țării, în lung și în lat, pe două roți. Este vorba de trei cicliști din Cahul, care timp de două săptămâni, o vor face pe detectivii și vor căuta, pe lângă locurile frumoase din regiune, urma banilor europeni investiți în raionul Cahul. În total, aceștia vor parcurge peste 200 de km.

Echipați cu mâncare, corturi și mult entuziasm, tinerii vor petrece în sânul naturii, iar ziua vor discuta cu oamenii din regiune, pentru a vedea cum s-a schimbat viața lor în ultimii ani.

ALEXANDRU POPOV, BICICLIST: „În țara noastră multe lucruri s-au schimbat spre bine. Noi ne propunem să mergem, să vedem, să discutăm cu oamenii, care au primit aceste investiții. Să spună ce s-a schimbat în viața lor”.

Tinerii vor parcurge 235 de kilometri prin satele din sudul țării, pe trasee naționale. Aceștia speră să descopere locuri și oameni interesanți.

ȘTEFAN BOITAN, BICICLIST: „Oamenii pleacă departe să prindă emoții, să vadă locuri frumoase. Dar uităm că locurile frumoase sunt mereu alături”.

După prima zi de traseu, tinerii au menționat că multe locuri interesante și frumoase le poți descoperi pe traseul din lunca Prutului, aproape de lacul Manta.

ALEXANDRU POPOV, BICICLIST: „Mie întotdeauna mi-a plăcut zona din lunca Prutului, întotdeauna a fost minunată, dar acum e și mai bine pentru că, este îngrijită. Au fost făcute investiții în infrastructură”.

După ce au colindat câteva sate și au parcurs primii kilometri, tinerii au rămas plăcut surprinși de deschiderea sătenilor.

ȘTEFAN BOITAN, BICICLIST: „Avem niște locuri frumoase în zona noastră, cu oameni frumoși, comunicabili. Ce am observa noi, pandemia a lipsit oamenii de comunicare. Oriunde nu ne opream, oamenii deschis ne întâlneau”.

Bicicliștii vor petrece 15 zile în căutarea de oameni, locuri și proiecte interesante. Ulterior, vor împărtăși experiența lor cu publicul larg. Călătoria lor este posibilă datorită suportului Uniunii Europene.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram