Anual, la sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august sunt organizate Zilele Diasporei pentru cetățenii ţării noastre stabiliți peste hotare. Ediția din acest an, Zilele Diasporei 2020, are loc în condițiile pandemiei COVID-19 și se va desfășura în format on-line. Agenda evenimentului a fost alcătuită în baza consultării cu diaspora și include diverse subiecte de actualitate.

În cadrul sesiunii „Ziua ușilor deschise la Guvern” membrii diasporei vor avea posibilitatea să discute cu conducători și reprezentanți ai unor instituții din Republica Moldova și organizații internaționale, cum ar fi Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Ministerul Economiei, Ministerul Afacerilor Interne, Comisia Electorală Centrală, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Serviciul Vamal, Biroul Migrațiune și Azil, PNUD Moldova, OIM Moldova.

Sesiunea „Diaspora inspiră” va scoate în relief experiența și discursurile motivaționale ale membrilor diasporei implicați în proiecte de dezvoltare locală a Republicii Moldova, filantropice. Pe parcursul desfășurării evenimentului vor fi difuzate filmulețe realizate de membrii diasporei din diferite țări, precum și vor fi interpretate piese muzicale de pe diferite meridiane.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!