/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Belarus acuză Lituania că i-a încălcat spațiul aerian, lansând ieri „baloane cu simboluri antistatale”

missing
24 august 2020, ora 11:36

După ce ieri, în timpul protestelor masive anti-Lukashenko care au avut loc în mai multe orașe din Belarus, lituanienii au organizat o acțiune de susținere a protestatarilor, astăzi Ministerul belarus al Apărării își acuză țara vecină de încălcarea spațiului aerian și califică acest lucru drept o provocare.

Mărul discordiei au devenit opt baloane cu ar cald, lansate de pe teritoriul Lituaniei.

„Pe 23 august, către ora 19:30, Forțelor Aeriene de Apărare a Republicii Belarus au suprimat o provocare din partea Republicii Lituania în zona localității Volkovshchina din districtul Oshmyany. De pe teritoriul alăturat au fost lansate opt baloane cu simboluri antistatale. Datorită acțiunilor echipajelor și elicopterelor MI-24 din dotarea Forțelor de Aeriene de Apătrare, zborul baloanelor a fost oprit fără utilizarea armelor”, se spune într-un comunicat al Ministerului belarus al Apărării.

Potrivit comunicatului, Departamentul militar belarus a pregătit materialele necesare și le-a expediat Ministerului Afacerilor Externe , care la rândul său să trimită o notă informativă părții lituaniene cu privire la acest caz.

Ieri seara, circa 35 de mii de lituanieni au format un lanţ uman care s-a întins pe 34 km, din centrul capitalei Vilnius până la graniţa cu Belarus, în semn de solidaritate cu protestatarii din această ţară şi liderul opoziţiei, SvetlanaTsikhanouskaya, refugiată în Lituania.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram