/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

„De dragul adevărului”. Filat face câteva precizări despre propunerea PLDM adresată Platformei DA și PAS de a face un bloc electoral comun

missing
24 august 2020, ora 08:09

La câteva zile după ce Platforma DA și PAS au răspuns la propunerea PLDM de a face un bloc electoral comun, liderul PLDM, Vlad Filat anunță că propunerea adresată celor două partide a fost făcută în în urma consultărilor cu toate organizațiile teritoriale, dar și a recomandărilor colegilor din Partidului Popular European.

„Am invitat PAS și PPDA să inițiem un dialog în vederea identificării unei soluții comune pentru alegerile prezidențiale și parlamentare. Din păcate, reacția PAS a fost un fel de răzmeriță țâfnoasă și fudulă acompaniată de insinuări și atacuri la persoană executate prin tot felul de elemente interpuse”, a scris Filat pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui „de dragul adevărului” trebuie făcute câteva precizări:
„− PLDM a făcut invitația la dialog ca urmare a deciziei Biroului Permanent Central, la care au participat toți președinții organizațiilor teritoriale.
− PLDM nu a condiționat în nici un fel dialogul și gestul nostru a fost o mână întinsă în perspectiva bătăliilor electorale care urmează.
− Apreciez sincer înțelepciunea politică a celor din PPDA, care deși nu au răspuns direct invitației la dialog, au demonstrat corectitudine (mă refer la poziția oficială a PPDA)”.

Acesta s-a referit la atacurile împotriva sa afirmând că „începând cu demiterea Guvernului pe care l-am condus (05 martie 2013), atât eu cât și PLDM am fost supuși unui proces de anihilare inclusiv prin intermediul fake news-urilor.

Totodată, Filat susține că a a fost băgat în pușcărie de Plahotniuc și că nu am avut parte de un proces echitabil, ci de o execuție publică, „În acest sens, reamintesc celor care se grăbesc în a da aprecieri blamabile, că cele două cereri depuse de mine la CtEDO au fost comunicate guvernului Republicii Moldova, iar adevărul va triumfa doar într-un act de justiție veritabil. Măcar de dragul teoriei statului de drept, ar trebui să aibă bunul simț și răbdare, altfel nu fac decât să perpetueze narațiunile propagandei plahotniuciste”, afirmă Filat.

Precizăm că, la doar câteva zile de când a fost ales în calitate de președinte a PLDM, la 19 august, Vlad Filat a propus Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei DA să formeze un Bloc Electoral comun. Acest lucru ar presupune și înaintarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr a declarat că propunerea lui Vlad Filat este prea întârziată. În timp ce într-un comunicat PAS a anunțat și-a înaintat deja candidatul la funcţia de preşedinte și că e timpul ca țara să scape de hoți.

Printre multele definiții date politicii este și cea care o prezintă ca fiind arta posibilului, a compromisului, formând…

Posted by Vlad Filat on Sunday, 23 August 2020

Ce spune PLDM despre răspunsurile PAS și Platforma DA la propunerea de a face un bloc electoral comun

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram