/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO. VIDEO/ Noaptea trecută a început din nou demolarea Cinematografului Gaudeamus. Ceban: „Este o acțiune ilegală”

missing
24 august 2020, ora 11:36

Noapte trecută au început lucrările de demolare a fostului cinematograf Gaudeamus. Potrivit primarului Capitalei, Ion Ceban, lucrările se fac ilegal și a cerut oprirea demolării. 

Potrivit edilului, azi dimineață nu lucra nimeni pe teritoriul fostului cinematograf, iar recent lucrările au fost reluate.

„Repet, este o acțiune ilegală și am cerut stoparea lucrărilor. Ei spun că au autorizație în acest sens. Municipalitatea a suspendat această autorizație anterior. Am rugat responsabilii să examineze situația și să vină cu un raport în acest sens”, a menționat Ceban.

Primarul susține că după ce instanța de judecată a determinat care ar trebui să fie acțiunile Primăriei, juriștii municipali urmează să se expună pe această problemă.

Amintim că lucrările de demolare a fostului cinematograf au început acum doi ani, în luna iunie. La scurt timp, viceprimarul de atunci, Nistor Grozavu, a semnat o dispoziției prin care sistează lucrările. Acțiunile au provocat discuții aprinse în societate, iar reprezentanți ai ONG-urilor s-au adresat în instanță pentru a verifica legalitatea lucrărilor. Instanța a decis atunci că demolarea se face în baza unei autorizații emise legal.

Clădirea respectivă, din str. Vasile Alecsandri, 4 este proprietate privată a unui agent economic, începând cu anul 2004. Iniţial, la solicitarea agentului economic, Primăria municipiului Chişinău a emis autorizaţie de desfiinţare a construcţiei încă la data de 19 august 2016, act administrativ care a fost contestat în judecată de către reprezentanţi ai societăţii civile. La data de 20.09.2017, instanţa de judecată a respins cererea de chemare în judecată, stabilind că autorizaţia de desfiinţare a fost eliberată în mod legal.

De asemenea, la data de 27 februarie 2018, Primăria municipiului Chişinău a eliberat Certificat de Urbanism pentru elaborarea Planului urbanistic zonal pentru terenul din str. Vasile Alecsandri, 4, pentru amplasarea unui complex rezidenţial şi operarea de modificări în regulamentul local de urbanism şi atribuirea codului de reglementare urbanistică de tipul „R” (rezidenţială).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram