Șase persoane au decedat, dintre care un copil de șase ani, iar altele 32 au primit traumatisme grave în urma a 27 de accidente rutiere grave, care s-au produs sâmbătă și duminică.

Sâmbătă, 22 august, un bărbat de 23 de ani, conducând un tractor cu o remorcă cu care presta servicii de salubrizare prin satul Roșcani, Anenii Noi, iar un bărbat de 61 de ani care se afla pe mecanismul de cuplare a remorcii, în timpul deplasării și-a pierdut echilibru și a căzut jos. Roata remorcii a trecut peste abdomenul bărbatului. În consecință, acesta a decedat la spital.

Alt accident grav a avut loc în aceeași zi, în Râșcani, satul Aluniș. Un șofer în vârstă de 22 de ani, în stare de ebrietate avansată (1,06 mg/l), într-o curbă a pierdut controlul mașinii și s-a inversat. În consecință, pasagerul de 17 ani a decedat pe loc, alții trei au ajuns la spital.

La Drochia, un tânăr de 27 de ani, a pierdut controlul volanului din cauza stării de ebrietate (1,02 mg/l) în apropriere de satul Petreni a pierdut controlul mașinii și a ajuns cu vehiculul în șanț. În urma accidentului, șoferul și trei pasageri au ajuns la spital cu diferite traumatisme.

Duminică, 23 august, la Edineț, satul Alexeevca, un tânăr de 18 ani, fără permis de conducere, având exces de viteză a derapat de pe drumul din marginea satului, inversându-se. În mașină se aflau doi pasageri, de 16 și unul de 20 de ani. Toți au fost transportați la spital. La scurt timp, șoferul și un pasager de 16 ani au decedat în secția reanimare.

La Rezina, un șofer de 37 de ani a adormit la volan și a ajuns cu mașina într-un copac. În automobil se aflau soția și doi copii ai săi, de 6 și respectiv un anișor. În urma impactului puternic, copilul de 6 a murit pe loc, iar soția și cel de-al doilea copil au ajuns la spital. Copiii nu se aflau în scaune speciale.

Un grav accident rutier s-a produs, aseară, în satul Zaim, raionul Căușeni. Un tânăr de 18 ani, fără permis de conduce, aflându-se la volanul unui automobil de marca „VW Sharan” a lovit cu viteză o femeie de 60 de ani, care se deplasa pe o bicicletă. Pentru biciclistă impactul a fost fatal.

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP le reamintește șoferilor că regulile de circulație trebuie respectate cu strictețe pentru a evita accidentele rutiere.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!