/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

95% din instituțiile de învățământ au fost dotate cu termometre și dezinfectanți

25 august 2020, ora 17:55

Aproximativ 95% din instituțiile de învățământ au fost dotate cu termometre și produse de dezinfectare. Restul vor primi produsele necesare pe parcursul următoarelor zile. Despre aceasta au anunțat reprezentanții Ministerului Educației și Ministerului Sănătății. 

Ministra Viorica Dumbrăveanu a menționat că actualmente au loc instruirile persoanelor care vor efectua triajul zilnic al elevilor și profesorilor, în cazul instituțiilor care se confruntă cu criza personalului medical sau lipsa acestuia.

În noul an academic elevii vor fi asistați de cadrele didactice pentru însușirea deplină a materialului, conform planurilor individualizate. În aceste condiții, vor fi făcute excepții pentru majorarea normei didactice admisibile (27 de ore pe săptămână). În context, Ministerul Educației a realizat acțiuni pentru pregătirea sistemul educațional de continuarea activităilor la distanță, precum alfabetizarea digitală a cca 72% din cadrele didactice, informarea privind aplicarea pe scară largă a noilor instrumente digitale printre care catalogul electronic și diverse platfome educaționale.

Printre măsurile prevăzute de un noul Program elaborat de Guvern în acest sens se numără creșterea graduală a siguranței și securității copiilor în instuțiile de învățământ prin dotarea cu sisteme de securitate, elaborarea mecanismelor de raportare a situaților de risc, perfecționarea cadrului normativ, îmbunătățirea colaborării instituțiilor de invățământ cu orgenele de ordine publică, asigurarea unei infrastructuri anti-infracționale, asigurarea marcajelor rutiere în zonele adiacente instituțiilor de învățământ.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram