/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

BERD ar putea să preia 25% din capitalul companiei Vestmoldtransgaz. Suma tranzacției

missing
25 august 2020, ora 11:53

Compania Transgaz, cea care a construit și gestionează gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, urmează să încheie o tranzacție cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) prin care să vândă 25% din capitalul Vestmoldtransgaz, compania subsidiară a Transgaz. 

Tranzacția presupune subscrierea de către BERD a unei părţi sociale nou emise de către Vestmoldtransgaz pentru suma de 20 de milioane de euro, BERD devenind astfel asociat în Vestmoldtransgaz cu 25% din capitalul său social, potrivit unui raport la Bursă. Subiectul urmează să fie discutat cu acționarii în luna octombrie.

În acelaşi timp, primul punct de pe ordinea de zi a acţionarilor prevede asumarea de către Eurotransgaz şi Transgaz, în solidar, a obligaţiei de a cumpăra de la BERD participaţia la un preţ prestabilit la momentul la care banca îşi va exercita dreptul de vânzare a acesteia.

Societatea Vestmoldtransgaz, subsidiară a companiei Transgaz, este operator tehnic al sistemului naţional de transport gaze naturale din Republica Moldova şi asigură  îndeplinirea în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate a strategiei naţionale privind transportul gazelor naturale şi dispecerizarea gazelor naturale, cu respectarea cerinţelor legislaţiei europene şi naţionale, a standardelor de calitate, performanţă, mediu şi dezvoltare durabilă.

Transgaz a semnat un acord de interconectare cu partenerul Vestmoldtransgaz pentru gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău prin care vecinii de peste Prut pot primi gaze şi din România, conductă care a costat 150 de milioane de euro şi care ar putea asigura întregul consum al moldovenilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram