Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari cere reacția publică a Ministerului Sănătâții și Agenției Naționale de Sănătate Publică în legătură cu evenimentul organizat ieri în cadrul campaniei „Iubesc Moldova”, inițiate de președintele Igor Dodon, la care au participat mai mulți artiști.

Cer reacția publică a Ministerului Sănătâții și ANSP la aceasta acțiune mai mult decât iresponsabilă al lui Dodon! Cer ca poliția să amendeze imediat șeful statului în conformitate cu prevederile Codului Administrativ pentru încălcarea demonstrativă a normelor antiepidemioligice. În caz contrar, autoritățile abilitate nu vor avea dreptul moral să ceară respectarea regulilor sanitare de la populația țării și vor purta principala răspundere pentru extinderea pandemiei în Moldova și pentru decesele oamenilor”, a scris Slusari pe o rețea de socializare.

Amintim că ieri mai mulți artiști, printre care nume foarte cunoscute ca Nely Ciobanu, formația SunStroke Project, Doina Sulac, Aura, au participat la un eveniment organizat în cadrul campaniei „Iubesc Moldova”, lansată de președintele Igor Dodon. La eveniment a participat și șeful statului, care, la fel ca și artiștii, nu a păstrat distanța socială. Aceștia au fost surprinși în mai multe fotografii stând la mese, dar fără să respecte măsurile de protecție în contextul pandemiei de COVID-19. Aceasta în timp ce zilnic în Republica Moldova se înregistrează sute de cazuri de contaminare cu coronavirus.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!