/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

„Frigăruii au devenit o metodă populară pentru unii politicieni din Moldova”. Jizdan, despre plecarea din PDM a membrilor organizației teritoriale Briceni

25 august 2020, ora 09:03

După ce și membrii Organizației teritoriale Briceni a PDM au anunțat că se retrag din formațiune, deputatul PDM, Alexandru Jizdan susține că aceștia au primi porții generoase de „frigărui”. Totodată, potrivit lui, declarația de retragere don fracțiune nu este agreată de majoritatea membrilor PDM din Briceni, fapt care va fi confirmat în timpul apropiat.

„Frigăruii au devenit o metodă populară pentru unii politicieni din Moldova în vederea achiziționării rapide a unor eventuali suporteri din teritoriu, mai ales dacă acești suporteri fac parte din partide parlamentare cu experiență serioasă și cu o resursă umană foarte bună. Întâmplător sau nu, autorii frigăruiului de tristă pomină din toamna trecută, de la Florești: Eugeniu Nichiforciuc, Vladimir Andronachi, Alexandru Vâlcu și Vasile Botnari au reușit o altă „performanță”, oferind porții generoase de frigărui membrilor OT PDM Briceni”, afirmă Jizdan într-o postare JJizdan.

Potrivit lui, Președintele PDM Briceni, Mihail Gnatiuc, a plecat din formațiune din motiv că a fost numit „într-o funcție de răspundere și bine plătită la întreprinderea „Garile Auto Chișinău””.

„Ca prim minune, odată cu numirea lui Mihail Gnatiuc, președinte al organizației respective, într-o funcție de raspundere și bine plătită la întreprinderea „Garile Auto Chișinău”, care apartine lui Alexandru Vâlcu, 17 membri în frunte cu Mihail Gnatiuc au declarat că părăsesc PDM”, a menționat Jizdan într-o postare pe Facebook.

Totodată, Jizdan spune că nu toți membrii OT PDM Briceni sunt de acord cu declarația membrilor care și-au anunțat plecarea și că PDM, în ciuda provocărilor, pășește cu încredere pe calea reformării sale pentru a deveni un partid autentic european care are în prim plan interesul cetățenilor țării.

Câțiva membri ai Organizației teritoriale Briceni a PDM au anunțat luni, 24 august, că se retrag din formațiune.
„Această decizie are la bază în primul rând dezacordul Organizației Teritoriale Briceni cu politica promovată de actuala conducere a Partidului Democrat, în persoana domnului Pavel Filip și a grupului lui de apropiați din conducerea partidului. Actuala conducere nu respectă prioritățile și prevederile programului de activitate a partidului și, mai nou, încalcă statutul PDM”, se spune în documentul semnat de membrii OT Briceni.

PDM rămâne tot mai „sărac”. Organizația Teritorială Briceni a părăsit formațiunea

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram