Guvernul Ucrainei vrea să prelungească până pe data de 1 noiembrie 2020 măsurile restricvtive legate de răspândirea noului coronavirus, în contextul în care numărul de cazuri depistate zilnic în această țară este în creștere în ultima perioadă, scrie Rbc.ua.

Propunerea a fost susținută de președintele ucrainean Vladimir Zelensky.

Dacă decizia va fi aprobată, în țara vecină ar putea fi interzise din nou concertele și activitatea cluburilor de noapte.

„Carantina trebuie să fie totuși una adaptivă și să nu creeze impedimente în activitatea antreprenorială. Business-ul mic și mijlociu trebuie să aibă posibilitatea să organizeze munca în noile condiții pandemice”, este declarația lui Zelensky.

Măsurile restrictive legate de pandemia de COVID în Ucraina au fost prelungite la finele lunii iulie, până pe 31 august.

Și în Republica Moldova starea de urgență în sănătate publică, legată de pandemia de COVID, este în vigoare până pe 31 august, însă autoritățile își rezervă dreptul de a o prelungi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!