/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ministrul Educației, despre salariile profesorilor în noul an școlar pe timp de pandemie

25 august 2020, ora 18:16

Profesorii își vor primi salariile integral, indiferent de forma de organizare a studiilor în noul an școlar, iar orele lucrate în plus vor fi achitate, este declarația ministrului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Igor Șarov, potrivit unui comunicat de presă, emis de MECC.

„Ministerul Educației, Culturii și Cercetării întreprinde toate măsurile necesare, astfel încât angajații din sistemul educațional să-și desfășoare activitatea în noul an de studii în siguranță”, a spus ministrul la o ședință de lucru cu activul sindical al Federației Sindicale a Educației și Științei (FSEȘ) și liderii sindicali din raioanele țării. 

Totuși, sindicaliștii au cerut să fie creat un grup de lucru care să elaboreze un proiect de modificare a legislației astfel încât să fie reglementată procedura de retribuire a muncii, a timpului de staționare în perioada pandemiei, reieșind din principiul păstrării salariului integral pentru angajații din sistem ca formă de protecție socială a acestora.

Noul an de studii va începe de pe 1 septembrie, însă fiecare instituție de învățământ va alege individual cum va organiza orele, fie cu prezență fizică, fie la distanță, fie combinat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram