Partidul Acțiune și Solidaritate anunță organizarea unui protest joi, 26 august, în Piața Marii Adunări Naționale. Într-un mesaj al formațiunii, cetățenii sunt îndemnați să vină pentru a-și aminti de „de curajul și rezistența oamenilor buni ai acestei țări”.

Organizatorii menționează că acum doi ani, pe 26 august 2018, în Piața Marii Adunări Naționale a avut un protest de amploare în ajuns de Ziua de Independenței. A doua zi pe 27 august, protestatarii care erau în preajma monumentului lui Ștefan cel Mare au fost târâi de polițiști pentru ca primele persoane în stat să depună flori la monument.

„Pe data de 26 august 2020, la ora 19:00, ne vom întâlni din nou în același loc, lângă monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, pentru a ne aduce aminte de curajul și rezistența oamenilor buni ai acestei țări. Vă îndemnăm să fim împreună, toți cei care ați fost în acea noapte și cei care nu ați reușit să ajungeți. Să discutăm, să reauzim cântecele din acea seară, să ne aducem aminte cât de importantă este lupta pentru libertate și cât de necesară rămâne și astăzi”, au scris cei de la PAS.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!