/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Persoanele asimptomatice nu vor mai sta în autoizolare tocmai 14 zile. Ministerul Sănătății a prezentat noi prevederi de tratament a virusului COVID

missing
25 august 2020, ora 15:49

O persoană care s-a tratat de COVID-19, în a 10-a zi după însănătoșire nu mai este contagioasă și nu prezintă pericol pentru cei din jur. Sunt constatările studiilor internaționale, pe care le-a prezentat astăzi Ministerul Sănătății. În baza acestor studii, ministerul a revizuit necesitatea efectuării testului de confirmare după dispariția simptomelor.

Angela Paraschiv, președinta Comisiei de specialitate în epidemiologie, a explicat astăzi într-un briefing de presă că reieșind din rezultatele analizelor internaționale, s-a decis persoanele care s-au tratat și nu mai au simptome de COVID-19 vor fi scoase din autoizolare după 10 zile de la confirmarea viruslui, fără testare de control.

Conform datelor cercetătorilor internaționali, se menționează că depistarea ARN-ului viral nu înseamnă că persoana este contagioasă. Acest lucru ne vorbește despre prezența ARN-ului, dar nu este sigur că acest virus este viu. Probabil este un virus mort care nu se transmite de la o persoană la alta”, a declarat Angela Paraschiv, președinta Comisiei de specialitate în epidemiologie.

De asemenea, persoanele care prezintă semnele clinice, dar sunt cu forme ușoare și medii, vor fi externate sau excluse din tratament la domiciliu după 10 zile de la apariția semnelor și adițional trei zile fără simptome, fără efectuarea testului de control. Similar se va proceda și în cazul persoanelor confirmate cu COVID-19, cu forme ușoare ale bolii, aflate în tratament la domiciliu. După aceasta, autoizolarea nu va mai fi necesară.

Totodată, s-a constatat că pacienții cu forme grave de COVID-19 pot infecta alte persoane o perioadă mai îndelungată de timp.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram