„Proprietarul terenului și a construcției, nu deține o autorizație valabilă de desființare a edificiului”. Astfel comentează Primăria municipiului Chișinău lucrările de demolare a fostului cinematograf Gaudeamus, care au loc a doua zi. Potrivit instituției, lucrările au loc ilegal.

Viceprimarul de ramură, Victor Chironda, susține că autorizația de desființare a cinematografului deținută de către agentul economic a expirat în martie 2020, iar un alt act care ar permite demolarea edificiului, nu a fost emis.

„Ieri, 24 august 2020, au reînceput lucrările de demolare. Am fost la fața locului, am solicitat să fie oprite lucrările până la clarificarea tuturor aspectelor. Astăzi am venit, lucrările continuau”, a menționat Victor Chironda.

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat convocarea Consiliului municipal Chișinău pentru anularea PUZ-ului actual și reîntoarcerea terenului în proprietatea municipalității. Totodată, edilul a cerut suportul Ministerului Afacerilor Interne pentru stoparea lucrărilor de demolare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!