Polițiștii au tras pe dreapta vehiculele care au intrat astăzi în Ccitală. Din cauza zecilor de accidente rutiere produse în ultimele zile, inspectorii de patrulare organizează mai multe filtre, pentru a depista încălcările comise de către șoferii implicați în trafic. Chiar la primele ore ale dimineții, polițiștii au dat peste un conducător auto în stare de avansată de ebrietate. Doar în ultimele 24 de ore, au fost depistate circa 300 de încălcări, cele mai multe sunt legate de încălcarea limitei de viteză, iar 15 șoferi erau în stare de ebrietate. Raidurile vor continua și în zilele următoare.

Accidentele grave care au avut loc în weekend și în urma cărora șase persoane au decedat, iar altele 32 s-au ales cu diferite traumatisme, i-au determinat pe polițiști să tragă mașinile pe dreapta. Aceștia au verificat șoferii care intrau în capitală, dacă au toate actele în regulă și dacă nu au urcat băuți la volan. Surprizele însă nu s-au lăsat așteptate. Dis-de-dimuneață, inspectorii de patrulare au dat peste un șofer în stare avansată de ebrietate, care avea o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool în aerul expirat. Acum, acesta riscă dosar penal.

Conducătorii auto care au încălcat regulile de circulație vor fi sancționați conform legii.

DUMITRU TRIȘCĂ, COMISAR ȘEF IGP: „Au fost documentate abateri de la regulamentul circulației rutiere, adică geamuri umbrite, transport de călători în locuri neprevăzute, reutilarea transportul de rută și multe alte încălcări”.

Șoferii care au fost trași pe dreapta au spun că aceste controale sunt binevenite pentru siguranța în trafic: „Asta-i bine că controlează. Tot ce se face se face spre binele oamenilor”; „Trebuie să fim și noi respectuoși și să nu utilizăm alcool. Toate accidentele se întâmplă din cauza vitezei și a alcoolului”.

Reporter: Natalia SCRELEA
Imagini: Roman BAHNĂ

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!