/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Care sunt, de fapt, pretențiile Barcelonei. Câți bani cere clubul pentru transferul lui Messi

missing
26 august 2020, ora 08:55

Lionel Messi le-a cerut oficialilor de la FC Barcelona să-l lase să plece de la echipă, iar catalanii încearcă acum să-i stabiliească prețul. Conform AS, Consiliului de Administraţie al FC Barcelona a hotărât ca Messi să plece pentru cel puțin 222 de milioane de euro, echivalentul sumei pentru care Neymar Jr a fost transferat de PSG. Messi nu poate pleca gratis, deoarece nu a informat clubul oficial că vrea să fie transferat cu 20 de zile înainte de finalul sezonului precedent, așa cum prevede contractul, scrie digisport.ro.

În mod normal, clauza de reziliere a lui Messi se ridică la 700 de milioane de euro, sumă pe care nimeni nu ar putea să o achite. Conform presei din Spania, Barcelona ar putea să-l cedeze pe Messi pentru o sumă care să nu depășească cu mult 222 de milioane de euro. În așa fel, Messi ar deveni cel mai scump fotbalist transferat vreodată.

Din 2001 joacă Leo la Barcelona, 2004 fiind anul în care a fost promovat la prima echipă.

Surpriza anunțată de presa din Catalonia: Manchester United, favorită să-l transfere pe Messi

Sport.es, care citează publicația Deportes Cuatro, a anunțat că, imediat după ce Leo Messi a anunțat că vrea să părăsească Barcelona, Manchester United a intrat pe fir.

Potrivit jurnaliștilor din Catalonia, United ar fi acum cea mai bine plasată grupare în lupta pentru obținerea semnăturii argentinianului. ”United ar fi cea mai bună opțiune pentru că are capacitatea financiară să plătească atât pentru transfer, cât și pentru salariul lui Messi”, scriu spaniolii.

A doua favorită ar fi cealaltă echipă din Manchester, City. ”Cetățenii” stau la fel de bine din punct de vedere financiar, însă avantajul lor este Pep Guardiola, antrenorul alături de care Messi a obținut numeroase trofee și a jucat cel mai bun fotbal al său.

Un alt punct forte în sprijinul mutării la City este prietenia dintre Leo Messi și Kun Aguero, un atacant pe care starul Barcelonei l-a cerut în mai multe rânduri pe Camp Nou. Se pare că trupa de pe Etihad pregătește o ofertă pentru sud-american. Totuși, City a investit deja zeci de milioane de euro în transferuri în această vară și ar putea avea probleme cu fair-play-ul financiar.

Inter i-a pregătit un salariu astronomic lui Leo Messi

Inter Milano continuă să îi facă ”avansuri” lui Messi. Argentinianul este una dintre obsesiile lui Steve Zhang, omul de afaceri de 29 de ani care conduce gruparea din Lombardia.

Chinezul a crescut cu realizările lui Leo și și-a propus să-l aducă în Italia cu orice preț. Sud-americanul ar avea din nou șansa să se lupte cu Cristiano Ronaldo, marele său rival, în cazul unei reveniri în Serie A.

Luna trecută, tatăl lui Lionel Messi și-a cumpărat o casă la Milano. Același lucru l-a făcut recent și decarul catalanilor, care a achiziționat un apartament de lux la Milano, pe aceeași stradă cu sediul lui Inter.

Gazzetta dello Sport a dezvăluit recent și detaliile mutării lui Messi pe Giuseppe Meazza. Nerazzurrii i-ar oferi un contract pe patru ani, în valoare de 260 de milioane de euro. Asta ar însemna un salariu de 65 de milioane de euro pe sezon, asigurat până la vârsta de 37 de ani.

PSG, cu șanse să-l ia pe Messi. Neymar, cheia afacerii

O altă variantă pentru argentinian este PSG. Într-un sondaj lansat de publicația Marca, parizienii sunt cotați cu șansa a doua la transferul lui Messi, după Manchester City.

PSG îl are pe Neymar, care a decis să rămână în Franța. Un bun prieten al lui Messi, brazilianul ar putea avea un rol important în convingerea vedetei de la Barcelona să semneze cu PSG.

De altfel, argentinianul a fost cel care a insistat în ultimele perioade de transferuri pentru venirea lui Neymar pe Camp Nou, tocmai datorită strânsei relații dintre ei doi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram