Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate Doina Gherman îi cere Guvernului să revizuiască programul de activitate al grădinițelor, anunțat anterior. Parlamentara susține că acesta trebuie să fie în concordanță cu regimul de lucru al părinților.

Într-o adresare către premierul Ion Chicu și ministrul Educației, Igor Șarov, deputata susține că noul orar de la 8.30 până la 15.30, în loc să ușureze situația familiilor cu copii mici, o complică și mai tare.

Majoritatea părinților lucrează în intervalul 8:00 – 18:00, câte 8 ore pe zi, fără a include ora pentru masă. Plus la aceasta mai e nevoie și de timp pentru a ajunge la serviciu și înapoi la grădiniță. Printr-un simplu calcul matematic înțelegem că părinții au nevoie de cel puțin 10 ore. Prin urmare aflarea copiilor în institutițe nu mai mult de 5-7 ore pe zi este în dezacord cu regimul de lucru al acestora”, precizează Doina Gherman.

Totodată, deputata consideră că Guvernul nu avea dreptul să excludă părinții din acest proces decizional, mai ales cu așa schimbări de program semnificative. „Astfel, în câteva zile începe un adevărat calvar pentru părinți. Ați ignorat părinții și copiii timp de 6 luni și continuați să o faceți și din septembrie? Asta numai grijă nu poate fi numită”, susține parlamentara.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!