Actualul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că va anunța în scurt timp dacă va candida pentru un nou mandat sau nu. Dodon zice că posibil să facă anunțul chiar pe 1 septembrie. 

Șeful statului spune că va consulta săptămâna viitoare mai multe categorii de cetățeni, pentru a înțelege dacă are suportul lor și merită să intre în cursa electorală pentru un nou mandat.

Anterior, reprezentanții Partidului Socialiștilor, al cărui președinte informal Igor Dodon a declarat că este, au spus că-l vor susține în scrutinul prezidențial din acest an. La rândul său, Dodon a zis că ar putea fi susținut în aceste alegeri de cîteva formațiuni politice.

Alegerile prezidențiale vor avea lor pe 1 noiembrie 2020, printre candidații care și-au anunțat deja intenția de a participa sunt: Andrei Năstase, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă, Maia Sandu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!