/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Igor Dodon va anunța în câteva zile, dacă va candida pentru al doilea mandat de președinte

26 august 2020, ora 10:56

Actualul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că va anunța în scurt timp dacă va candida pentru un nou mandat sau nu. Dodon zice că posibil să facă anunțul chiar pe 1 septembrie. 

Șeful statului spune că va consulta săptămâna viitoare mai multe categorii de cetățeni, pentru a înțelege dacă are suportul lor și merită să intre în cursa electorală pentru un nou mandat.

Anterior, reprezentanții Partidului Socialiștilor, al cărui președinte informal Igor Dodon a declarat că este, au spus că-l vor susține în scrutinul prezidențial din acest an. La rândul său, Dodon a zis că ar putea fi susținut în aceste alegeri de cîteva formațiuni politice.

Alegerile prezidențiale vor avea lor pe 1 noiembrie 2020, printre candidații care și-au anunțat deja intenția de a participa sunt: Andrei Năstase, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă, Maia Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram