/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

OMS: Datele arată o încetinire a răspândirii epidemiei de coronavirus în majoritatea regiunilor

26 august 2020, ora 08:35

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în întreaga lume, însă cele mai recente date săptămânale publicate marți de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată o încetinire a răspândirii epidemiei în majoritatea regiunilor, mai ales pe continentul american, informează Agerpres.

Peste 1,7 milioane de cazuri noi de COVID-19 şi 39.000 de noi decese au fost raportate OMS săptămâna trecută (17-23 august), ceea ce reprezintă o reducere cu 5% a cazurilor, respectiv o scădere cu 12% a numărului de decese comparativ cu săptămâna precedentă (10-16 august).

Această încetinire a fost înregistrată în toate regiunile, cu excepţia Asiei de Sud-Est şi a estului Mediteranei.

Și în România, Institutul Național de Sănătate Publică a publicat marți o analiză care arată o scădere în ultima săptămână (17-23 august) a numărului de cazuri.

Continentul american, cea mai afectată zonă de pe glob

Continentul american rămâne cel mai afectat de pandemie, cu jumătate din numărul de cazuri noi şi cu 62% dintre decesele semnalate în cursul săptămânii trecute. Însă tocmai această regiune este cea în care epidemia a scăzut cel mai mult din intensitate, cu o reducere cu 11% a cazurilor noi şi cu 17% a numărului de decese, în parte datorită unei încetiniri a transmiterii în Statele Unite şi în Brazilia, cele două ţări cel mai puternic afectate la nivel mondial.

Mai multe ţări şi teritorii din Caraibe au raportat însă o creştere accentuată a cazurilor şi a deceselor în ultimele şapte zile, situaţie care, potrivit OMS, ar putea fi cauzată parţial de revigorarea turismului.

În Asia de Sud-Est – a doua cea mai afectată regiune – a fost înregistrată o creştere cu 4% a cazurilor noi şi a deceselor în cursul săptămânii trecute. India continuă să fie cea mai afectată ţară din această regiune, cu 455.000 de cazuri noi consemnate săptămâna trecută.

Europa – încetinire a deceselor, cu unele excepții

Numărul de cazuri noi în estul Mediteranei a crescut de asemenea cu 4%, însă bilanțul deceselor a scăzut (cu 5% mai puţine), ceea ce a permis regiunii să înregistreze a şasea reducere săptămânală consecutivă.

În Europa, unde numărul de cazuri noi a continuat să crească în ultimele săptămâni, ritmul a încetinit uşor, la +1% săptămâna trecută, conform datelor OMS.

Numărul deceselor noi consemnate în Europa a continuat să încetinească (-12%). Însă, OMS a subliniat că o astfel de reducere nu a fost înregistrată în toate ţările europene, Spania raportând chiar o creştere săptămânală de 200% a numărului de decese. Și în România s-a înregistrat, marți, recordul de decese (58) în 24 de ore, de la începutul pandemiei.

La nivel global, peste 24 de milioane de oameni s-au infectat cu SARS-CoV-2 de la izbucnirea pandemiei, iar bilanțul deceselor a trecut de 823.000.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram