/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Satul din Moldova care-și va reduce consumul de energie electrică aproximativ cu 37%

missing
26 august 2020, ora 09:39

O localitate din sudul Republicii Moldova își va reduce conumul de energie electrică aproximativ cu 37%, iar emisiile de CO2 din acest sat vor fi reduse aproape în jumătate (48%). Este vorba despre satul Feștelița din raionul Ștefan Vodă, în care este implementat un proiect de eficiență energetică, susținut de Uniunea Europeană. 

Potrivit reprezentanților Delegației UE la Chișinău, aici va fi construit un parc echipat cu panouri solare cu o capacitate de 300 kW.

De asemenea, prin intermediul proiectului vor fi instalate și câteva cazane pe bază de biomasă – într-o grădiniță, o școală gimnazială, un centru cultural și Primăria din localitate.

Totodată, vor fi plantate cel puțin 4 ha de plop și salcie pentru producția de biomasă și vor fi instalate 200 de lămpi ecologice pentru iluminarea stradală.

Suportul UE pentru acest proiect este oferit în cadrul inițiativei „Acordul Primarilor – Est”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram