O localitate din sudul Republicii Moldova își va reduce conumul de energie electrică aproximativ cu 37%, iar emisiile de CO2 din acest sat vor fi reduse aproape în jumătate (48%). Este vorba despre satul Feștelița din raionul Ștefan Vodă, în care este implementat un proiect de eficiență energetică, susținut de Uniunea Europeană. 

Potrivit reprezentanților Delegației UE la Chișinău, aici va fi construit un parc echipat cu panouri solare cu o capacitate de 300 kW.

De asemenea, prin intermediul proiectului vor fi instalate și câteva cazane pe bază de biomasă – într-o grădiniță, o școală gimnazială, un centru cultural și Primăria din localitate.

Totodată, vor fi plantate cel puțin 4 ha de plop și salcie pentru producția de biomasă și vor fi instalate 200 de lămpi ecologice pentru iluminarea stradală.

Suportul UE pentru acest proiect este oferit în cadrul inițiativei „Acordul Primarilor – Est”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!