/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Valeriu Cojocaru, fostul șef al faimoasei Direcții nr.5 a INI, a obținut o nouă funcție de conducere

missing
26 august 2020, ora 17:25

Valeriu Cojocaru, cel care a condus faimoasa Direcție nr.5 a INI și care a fost demis din funcția de comisar de Fălești pentru gestionarea defectuasă a cazului „Pădurea Domnească”, a fost astăzi promovat într-o altă funcție de conducere. Acesta va ocupa fotoliul de șef al Inspectoratului de Poliție Bălți. Ordinul în acest sens a fost semnat de șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu.

Odată cu el a fost numit șef al Inspectoratului de Poliție Edineț a IGP comisarul  principal Savciuc Dianu.

Amintim că Valeriu Cojocaru a fost demis pe 14 ianuarie 2013 de către ex-ministrul de Interne, Dorin Recean pentru faptul că nu a informat MAI-ul despre incidentul săvârşit la vânătoarea din „Pădurea Domnească”, în care a fost rănit mortal Sorin Paciu.

Locotenent-colonelul de poliţie nu a fost de acord cu ordinul MAI şi, pe 3 februarie 2013, l-a atacat în judecată, cerând restabilirea în funcţie, achitarea salariului mediu pe durata lipsei forţate de la muncă, repararea prejudiciului moral cauzat în sumă de 100 de mii de lei, precum şi încasarea cheltuielilor de judecată în sumă de 7500 de lei. În mai 2013, prin hotărârea Judecătoriei Centru, acţiunea a fost admisă parţial, Cojocaru a fost restabilit, i s-au plătit 26 112 lei, salariul mediu lunar pentru perioada absenţei nemotivate de la serviciu, 10 mii de lei – prejudiciu moral, şi 7500 de lei – cheltuieli de judecată. În noiembrie 2013, Curtea de Apel (CA) Chişinău a anulat această hotărâre. Pe 14 aprilie 2014, CSJ a respins recursul fostului comisar, decizia fiind una definitivă şi irevocabilă, a scris Ziarul de Gardă.

Deşi demis din MAI, Valeriu Cojocaru a activat totuşi în cadrul instituţiei până în 2014, fiind şef de secţie în cadrul Direcţiei Misiuni Speciale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram