Valeriu Cojocaru, cel care a condus faimoasa Direcție nr.5 a INI și care a fost demis din funcția de comisar de Fălești pentru gestionarea defectuasă a cazului „Pădurea Domnească”, a fost astăzi promovat într-o altă funcție de conducere. Acesta va ocupa fotoliul de șef al Inspectoratului de Poliție Bălți. Ordinul în acest sens a fost semnat de șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu.

Odată cu el a fost numit șef al Inspectoratului de Poliție Edineț a IGP comisarul  principal Savciuc Dianu.

Amintim că Valeriu Cojocaru a fost demis pe 14 ianuarie 2013 de către ex-ministrul de Interne, Dorin Recean pentru faptul că nu a informat MAI-ul despre incidentul săvârşit la vânătoarea din „Pădurea Domnească”, în care a fost rănit mortal Sorin Paciu.

Locotenent-colonelul de poliţie nu a fost de acord cu ordinul MAI şi, pe 3 februarie 2013, l-a atacat în judecată, cerând restabilirea în funcţie, achitarea salariului mediu pe durata lipsei forţate de la muncă, repararea prejudiciului moral cauzat în sumă de 100 de mii de lei, precum şi încasarea cheltuielilor de judecată în sumă de 7500 de lei. În mai 2013, prin hotărârea Judecătoriei Centru, acţiunea a fost admisă parţial, Cojocaru a fost restabilit, i s-au plătit 26 112 lei, salariul mediu lunar pentru perioada absenţei nemotivate de la serviciu, 10 mii de lei – prejudiciu moral, şi 7500 de lei – cheltuieli de judecată. În noiembrie 2013, Curtea de Apel (CA) Chişinău a anulat această hotărâre. Pe 14 aprilie 2014, CSJ a respins recursul fostului comisar, decizia fiind una definitivă şi irevocabilă, a scris Ziarul de Gardă.

Deşi demis din MAI, Valeriu Cojocaru a activat totuşi în cadrul instituţiei până în 2014, fiind şef de secţie în cadrul Direcţiei Misiuni Speciale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!