Termenul de aplicare a mecanismului de subvenționare a întreprinderilor și organizațiilor necomerciale, care au instituit șomaj tehnic sau staționare a fost prelungit până la 30 septembrie. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

Potrivit vicepremierului Serghei Pușcuța, această măsură a fost luată pentru susținerea mediului de afaceri, precum și pentru atenuarea efectelor negative generate de situația epidemiologică asupra economiei.

Menționăm că, până în prezent au fost acordate subvenții pentru plățile obligatorii aferente salariilor/indemnizațiilor achitate pe perioada șomajului tehnic sau staționare, în cuantum de peste 42,6 milioane lei pentru 336 agenți economici.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!