/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Ministerul Sănătății a lansat o piesă prin care copiii sunt învățați să respecte regulile anticovid

missing
26 august 2020, ora 22:08

Învață regulile de protecție pe ritmuri muzicale! Ministerul Sănătății și interpreta Georgeta Voinovan au găsit o soluție distractivă pentru a-i familiariza pe copiii din grădinițe cu normele sanitare anticovid. Au compus o piesă, în care picii pot vedea cum trebuie să se spele corect pe mâini și ce înseamnă distanța socială.

Cu amicii mă-ntâlnesc, le salut și le zâmbesc. Astăzi ne jucăm și distanța o păstrăm. Tușim și strănutăm în pliul cotului: apciu”.

Piesa interpretată de Georgeta Voinovan a fost plasată pe pagina de Facebook a ministerului Sănătății, pentru a-i încuraja pe copiii cu vârste mici să se spele corect pe mâini și să evite contactul fizic cu semenii lor.

Cu săpun pe fiecare degețel, ca să fie, ca să fie curățel. Când mergem să mâncăm – ne spălăm pe mâini. Pictăm sau ne jucăm – ne spălăm pe mâini”.

Într-un alt spot informațional, o vloggeriță mică de la noi își îndeamnă colegii să fie cât mai atenți la respectarea regulilor anticovid.

Regula numărul doi: păstrăm distanța socială între noi, prietenii. Deloc nu este ușor. Nu ne apropiem prea tare unul de altul”.

De la începutul pandemiei, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate peste 2000 cazuri de infecție cu noul coronavirus la copii. În jumătate dintre acestea este vorba de copii cu vârsta de până la 9 ani. Grădinițele publice se redeschid începând cu 1 septembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram