Învață regulile de protecție pe ritmuri muzicale! Ministerul Sănătății și interpreta Georgeta Voinovan au găsit o soluție distractivă pentru a-i familiariza pe copiii din grădinițe cu normele sanitare anticovid. Au compus o piesă, în care picii pot vedea cum trebuie să se spele corect pe mâini și ce înseamnă distanța socială.

Cu amicii mă-ntâlnesc, le salut și le zâmbesc. Astăzi ne jucăm și distanța o păstrăm. Tușim și strănutăm în pliul cotului: apciu”.

Piesa interpretată de Georgeta Voinovan a fost plasată pe pagina de Facebook a ministerului Sănătății, pentru a-i încuraja pe copiii cu vârste mici să se spele corect pe mâini și să evite contactul fizic cu semenii lor.

Cu săpun pe fiecare degețel, ca să fie, ca să fie curățel. Când mergem să mâncăm – ne spălăm pe mâini. Pictăm sau ne jucăm – ne spălăm pe mâini”.

Într-un alt spot informațional, o vloggeriță mică de la noi își îndeamnă colegii să fie cât mai atenți la respectarea regulilor anticovid.

Regula numărul doi: păstrăm distanța socială între noi, prietenii. Deloc nu este ușor. Nu ne apropiem prea tare unul de altul”.

De la începutul pandemiei, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate peste 2000 cazuri de infecție cu noul coronavirus la copii. În jumătate dintre acestea este vorba de copii cu vârsta de până la 9 ani. Grădinițele publice se redeschid începând cu 1 septembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!