Șapte presupuși membri ai unui grup criminal organizat, specializat în contrabandă cu țigări, au fost prinși de poliție, în timp ce încercau să scoată din țară un nou lot de țăgări de contrabandă, în valoare de peste un milion de lei (1 135 000 lei – suma exactă). Aceștia au fost reținuți pentru un termen de 72 de ore, iar ulterior plasați în arest la domiciliu. 

Din spusele poliției, țigările erau cumpărate din Moldova și transportate până la zona verde a frontierei pe anumite trasee, cu automobile de teren din categoria ”Off Road” cu numere de înmatriculare false, care aparțineau membrilor grupării. Într-un anumit punct al zonei de frontieră, încărcătura era descărcată și ulterior prin intermediul bărcilor gonflabile era transportată peste râul Prut.

Activitatea ilegală a grupului, a fost documentată de ofițerii de investigații mai multe luni,  iar în cadrul măsurilor speciale s-a constatat că fiecare membru avea roluri bine determinate și ierarhizate. Unii membri, cu automobile personale escortau și supravegheau teritoriul, iar alții cercetau și monitorizau anumite puncte ale frontierei, pentru a organiza transportarea mărfii fără impedimente.

Foto: IGP

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile și în automobilele figuranților au fost depistate și ridicate două bărci gonflabile cu motoare ”Honda”, stații radio utilizate pentru comunicare în timpul transportării mărfii, o armă cu țeavă ghintuită fără acte, dar și două mijloace de transport în care se aflau 108 cutii cu țigări, ce urmau a fi scoase prin contrabandă peste râul Prut. 

Suspecții riscă până la zece ani de pușcărie, pentru contrabandă, comisă de un grup criminal organizat. 

Potrivit reprezentanților poliției, unul din liderii grupării a fost reținut în toamna anului 2019 pentru infracțiune similară, fiind condamnat la 5 ani de închisoare cu suspendare.

Investigațiile pe acest caz continuă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!