/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Un șofer a oferit un gest demn de urmat: a ajutat un copil să traverseze strada în siguranță

missing
26 august 2020, ora 20:35

Un copil era cât pe ce să fie strivit de un automobil, chiar pe trecerea de pietoni. Speriat, băiatul a renunțat să traverseze și s-a retras pe trotuar. A fost ajutat însă de un șofer care a ieșit din mașină și l-a condus în siguranță. De el se ocupă acum poliția, care urmează să-l sancționeze pentru că nu a acordat prioritate. Și alți pietoni se plâng că trecerile sunt adevărate capcane și riscă oricând să ajungă sub roțile mașinilor grăbite.

Incidentul a avut loc pe o stradă din sectorul Botanica al Capitalei. Din imagini se vede cum băiatul începe să traverseze strada pe zebră, dar, la jumătate de cale, o mașină a dat peste el, lovindu-l ușor. Speriat, copilul a făcut cale întoarsă, iar șoferul a pornit din loc fără să se asigure că pietonul este în regulă. În ajutorul lui a sărit un alt șofer, care a ieșit din mașină și l-a ajutat pe băiat să traverseze strada. Amenda ajunge la 1500 de lei și patru puncte de penalizare.

NATALIA STATI, PURTĂTOARE DE CUVÂNT, POLIȚIA CAPITALEI: „Imaginile video care au apărut în mediul online, unde pe o trecere de pieton un copil este atins de către un autoturism, după care părăsește locul accidentului, poliția nu a fost sesizată cu privire la așa accident, dar s-a autosesizat”.

Astfel de situații nu sunt rare pe străzile din capitală. Pietonii se plâng că deseori traversarea străzilor devine o provocare pentru că șoferii nu încetinesc și riscă să fie tamponați. Această familie, de plidă, în încercarea de a traversa bulevardul Moscova, s-a asigurat minuțios până să pășească pe marcajul alb. Nu doar șoferii grăbiți sunt o problemă dar amenajarea străzilor.

Uitați-vă!”

„Mai întâi ne asigurăm să ca automobilul să fie oprit complet, ne uităm dreapta, stânga și încercăm să traversăm”.

„Cum traversezi strada, ce faci? Mă uit la drum”.

De teamă să nu ajungă sub roți, femeia din imagini traversează strada doar împreună cu alte persoane.

„Mă opresc, mă uit dacă vad că din partea cealaltă vine mai aștept. Trec cu alții, eu singură nu mă pornesc”.

„Eu cedez. Las mașinile să treacă și apoi trec eu”

„Aici este un drum cu trei benzi, întorc mai des capul. Lucrez în zona asta și am văzut multe cazuri în care erau loviți, șoferii neatenți”

Sunt însă situații când pietonii chiar ajung sub roțile mașinilor. De la începutul acestui an, 173 de accidente rutiere au avut loc pe treceri, care s-au soldat cu nouă decese și 167 de persoane rănite.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram