/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Mesajele lui Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi de Ziua Independenței

missing
27 august 2020, ora 12:53

Astăzi, când se împlinesc cei 29 de ani de independență, conducerea de vârf a țării s-a întrecut în mesaje unul mai frumoase decât altul ca să-i felicite pe cetățenii Republicii Moldova. Președintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, le-au dat asigurări oamenilor că țara va trece cu bine de pandemia de COVID-19 și de seceta din acest an.

Acest an – 2020, a fost deosebit de greu pentru țara noastră, el a fost greu pentru absolut fiecare dintre noi. Noi cu toții ne-am confruntat cu două mari năpaste – cu pandemia COVID, care a răpit sute de vieți și reprezintă o provocare imensă pentru sistemul sănătății, și cu seceta gravă, care a lăsat fără roadă zeci de mii de hectare. (…)

Vă sunt recunoscător vouă, fiecărui cetățean în parte, că ați avut înțelegere și răbdare. Vreau să vă asigur că vom trece cu bine de aceste vremuri dificile. (…) Stimați cetățeni, vă felicit cu prilejul celei de-a 29-a aniversări a Zilei Independenței! Trăiască țara noastră, Republica Moldova”, declarat Igor Dodon.

Cu ocazia aniversării a 29-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova adresez cele mai calde urări de bine și sănătate tuturor moldovenilor din țară și de peste hotarele țării. Ziua Independenței este ocazia perfectă de a oferi copiilor noștri o lecție de istorie și patriotism. Este un prilej de a sensibiliza generația tânără despre sacrificiile predecesorilor noștri pentru a face din țara noastră una mai bună. (…)

Cu toții ne dorim o țară prosperă și sigură, în care să ne bucurăm de condiții confortabile, de o infrastructură bună, de educație de calitate și de un sistem de sănătate dezvoltat. Putem atinge acest obiectiv împreună, manifestând voință, solidaritate și curaj. 29 de ani de independență este deja o realizare, este o filă importantă în biografia fiecărui cetățean și este o filă din istoria țării. Ne dorim să păstrăm și să promovăm valorile noastre naționale și tot ceea ce am obținut până acum. Sunt sigur că vom reuși”, le-a transmis Ion Chicu cetățenilor.

Cele aproape trei decenii de independență ne-au oferit mai multe lecții. În primul rând, ele ne-au demonstrat că independența are un preț și că ea trebuie apărată zilnic, prin muncă și dragoste pentru țară. Sunt demne de toată recunoștința și de cea mai înaltă apreciere eforturile depuse de cetățeni pentru dezvoltarea comunităților, pentru menținerea stabilității în instituții și în țară, în toți acești ani. Consolidarea și democratizarea instituțiilor statului continuă și acum, după aproape trei decenii de independență. (…)

Sunt sigură că vom ieși învingători din această încercare și vom realiza cu succes toate inițiativele frumoase pe care le implementăm pentru dezvoltarea țării și pentru creșterea bunăstării cetățenilor. Avem o singură țară, Republica Moldova. Toate gândurile și preocupările noastre sunt pentru ea și pentru oamenii ei”, se spune în mesajul Zinaidei Greceanîi.

Și primarul Capitalei, Ion Ceban, a adresat un mesaj către chișinăuieni. Edilul, în mesajul său, spune că obţinerea independenței este mai mult decât un eveniment, este asumarea unei mari responsabilități şi un proces de lungă durată, de care depinde soarta unei națiuni.

„Pe parcursul acestor ani, fiecare dintre noi a depus eforturi considerabile pentru îmbunătățirea calității vieții și dezvoltarea tuturor domeniilor cu respectarea drepturilor cetățenilor. Doresc ca și în continuare să avem putere, pentru a ne consolida eforturile şi a prospera. Suntem cu toţii responsabili de viitorul Republicii Moldova şi ai copiilor noştri, de aceea, eu, în calitate de primar al municipiului Chişinău, împreună cu echipa, îmi propun să dezvolt capitala țării şi să creez condiţii mai bune pentru chișinăuieni”, se spune în mesajul lui Ion Ceban.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram