Guvernul a alocat peste 21 de milioane de lei pentru procurarea echipamentelor de protecție privind combaterea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul alegerilor prezidențiale care vor avea loc pe 1 noiembrie.

Mai exact, din fondul de rezervă al Guvernului, 20,3 milioane de lei au fost alocate Comisiei Electorale Centrale și 1,18 milioane de lei Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru achiziționarea echipamentelor de protecție în scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19 în procesul de organizare și desfășurare a alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, stabilite pentru 1 noiembrie 2020

Potrivit notei informative a proiectului, este necesară dotarea sediilor și personalului organelor electorale, inclusiv de peste hotarele țării, cu echipamente de protecție – măști, mănuși, viziere, costume de protecție, soluții dezinfectamte, termometre ș.a. Lista bunurilor care urmează a fi achiziționate a fost elaborată de către CEC, în baza semnificațiilor bunurilor și cerințelor sanitare, dar și coordonată cu ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Din 25 august a început perioada electorală pentru alegerile prezidențiale din această toamnă. Până în prezent și-au anunțat intenția de a candida Andrei Năstase, Maia Sandu, Dorin Chirtoacă și Octavian Țîcu.

/DOC. INFOGRAFIC/ Instrucțiunea elaborată de CEC pentru desfășurarea alegerilor în condiții de pandemie

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!