Incident matinal în centrul capitalei, de Ziua Independenței R. Moldova. Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă și alți unioniști au fost împiedicați de poliție să depună flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, înaintea conducerii de vârf a țării.

Într-o postare pe Facebook, liberalul Dorin Chirtoacă spune că a mers la ora 07:20 ca să depună flori la monumentul domnitorului, însoțit de Valeriu Munteanu de la USB și alți unioniști. Pentru că la ora 08:00 erau așteptați Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi, zona era împânzită de polițiști, care nu au lăsat pe nimeni, nici pe unioniști, să se apropie de monumentul lui Ștefan cel Mare.

Imagini cu incidentul au fost postate de Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

„Dați-vă la o parte și nu căutați pe dracu. Arătați-mi legea și articolul și puneți-mi hârtia în față”, le-a replicat liberalul oamenilor legii care încercau să îl împiedice să traverseze strada, spre Grădina Publică.

„Domnu Chirtoacă, treceți vărog frumos pe partea cealaltă”, a spus un polițist.

„Eu sunt pe verde”, a răspuns Chirtoacă, după care trei oameni ai legii au încercat să îl scoată cu forța de pe trecerea pentru pietoni.

Într-un final, unioniștii au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, iar atunci când au venit Dodon, Chicu și Greceanîi, aceștia i-au huiduit și le-au cerut demisia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!