/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Chirtoacă, împiedicat să depună flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, înaintea conducerii de vârf a țării. „Nu căutați pe dracu!”

missing
27 august 2020, ora 10:31

Incident matinal în centrul capitalei, de Ziua Independenței R. Moldova. Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă și alți unioniști au fost împiedicați de poliție să depună flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, înaintea conducerii de vârf a țării.

Într-o postare pe Facebook, liberalul Dorin Chirtoacă spune că a mers la ora 07:20 ca să depună flori la monumentul domnitorului, însoțit de Valeriu Munteanu de la USB și alți unioniști. Pentru că la ora 08:00 erau așteptați Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi, zona era împânzită de polițiști, care nu au lăsat pe nimeni, nici pe unioniști, să se apropie de monumentul lui Ștefan cel Mare.

Imagini cu incidentul au fost postate de Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

„Dați-vă la o parte și nu căutați pe dracu. Arătați-mi legea și articolul și puneți-mi hârtia în față”, le-a replicat liberalul oamenilor legii care încercau să îl împiedice să traverseze strada, spre Grădina Publică.

„Domnu Chirtoacă, treceți vărog frumos pe partea cealaltă”, a spus un polițist.

„Eu sunt pe verde”, a răspuns Chirtoacă, după care trei oameni ai legii au încercat să îl scoată cu forța de pe trecerea pentru pietoni.

Într-un final, unioniștii au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, iar atunci când au venit Dodon, Chicu și Greceanîi, aceștia i-au huiduit și le-au cerut demisia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram